Zwerfie heeft eigen hashtag en magazine (video)

Foto Vera Freeke:Twitter hond Aiko PieterBas AutomatiseringEen eigen Twitterlijst, een hashtag en zelfs een eigen Flipboard-magazine. De Zwerfie is aan een opmars bezig.

De Zwerfie is geinspireerd op een Selfie, een foto die iemand van zichzelf maakt en via sociale media deelt. Bij een Zwerfie staat de persoon niet centraal, maar het opgeraapte afval.

Meedoen kan door elke dag één stuk zwerfvuil op te rapen, er een foto van te maken en die te delen via Twitter, Facebook en Instagram.

Flipboard-magazine
Wie er precies mee begonnen is, is niet helemaal duidelijk. Het kan zo maar Anne van Dalen zijn, Else Boutkan of Henk Vrught die er alledrie veel over Twitteren. Of misschien wel Martin Pronk die op het idee kwam om al het beeldmateriaal van opgeraapte Zwerfie’s te bundelen in een Flipboard-magazine.

Feit is in ieder geval dat het inmiddels een rage is om zwerfafval te verzamelen. Mede door toedoen van een groeiende groep rapers, zijn er inmiddels honderden rondslingerden verpakkingen, zakjes, dozen, papiertjes en plastic zakjes alsnog in de prullebak beland. En daarbij laten ook de viervoeters zich van hun beste kant (foto boven: Aiko, de hond van Vera Freeke/Twitter).

Flipboard #Zwerfie PieterBas AutomatiseringMeer weten? Volg dan de hashtag #Zwerfie op Twitter, de Twitterlijst of lees het magazine.

Dat kan door op de afbeelding te klikken.

Video: Martin Pronk (@MartinPronk)

2 comments

 1. Wat leuk dat jullie een blog aan #zwerfie hebben gewijd. Als antwoord op de vraag over het ontstaan. De naam #zwerfie is verzonnen door @Hageve. Geïnspireerd op de filosofie van @klean_nl dat als iedereen 1 stuk zwerfafval zou oprapen het zwerfafvalprobleem tot het verleden zou behoren.

  Ik heb #zwerfie opgepakt en ook mensen als @vandalenanne en andere ‚usual suspects’ in zwerfafvalland hebben dit gedaan. En het mooie is dat al deze mensen door blijven gaan. #zwerfie is here to stay!

  @martinpronk is een social media kei en heeft het flipboard opgericht, een goed gelezen blog geschreven en zo ook weer belangrijke impulsen gegeven.

  @natasjaO was ook een belangrijke ‚first follower’ in de beweging en introduceerde #zwerfie en daarmee zwerfafval rapen in nieuwe kringen.

  Ik vind het mooi om te zien dat we met #zwerfie ook hele nieuwe doelgroepen hebben bereikt. Ik zie nog steeds op Twitter mensen schrijven dat dit zo’n eye-opener is, dat ze voorheen nooit zo over zwerfafval nadachten maar nu actief bijdragen aan de oplossing.

  We hebben een beweging in gang gezet en wat mij betreft zwelt die nog even verder aan. Making Waves noem ik dat (mijn specialiteit). En jullie hebben met jullie verhaal de #zwerfie beweging ook weer een duw in de goede richting gegeven. Dank daarvoor!

  Hartelijke groet,

  Else Boutkan
  @elseboutkan

  • MargueriteTachet
   Author

   Else, dank je wel voor je reactie. De redactie van het PieterBas-blog volgt de ontwikkelingen rond de #Zwerfie op de voet. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we daar zeker weer over bloggen. Vr.gr. Marguerite Tachet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *