YouTube-kanaal PieterBas (4): afspeellijst klanten & projecten

Een op de markt afgestemd product- en dienstenpakket om klanten op hun wenken kunnen te bedienen. Dit onderwerp staat centraal in de video’s over ‘klanten & projecten‘. Herman van der Haak filmde daarvoor bij een groot aantal bedrijven, waaronder Milieuservice Brabant, A. van Casteren, Gebr. Van der Putten, Paro en Recycling Kampen. De afspeellijst is te vinden in ‘PieterBas in Beeld’, het YouTube-kanaal van PieterBas Automatisering.


Pitchclip video ImageReport Pieter Bas AutomatiseringBehalve een blog heeft het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas ook een een vlog: ‘PieterBas in Beeld‘. Op het videokanaal staan inmiddels 44 video’s, verdeeld over vier afspeellijsten: digitalisering & mobiel werkeninzameling & reiniginginzameling & verwerking bedrijfsafval en klanten & projecten.

>> Foto: Herman van der Haak aan het werk voor de video’s. Lees ook zijn interview: ‘je  moet de beelden kunnen zien’.


Afspeellijst klanten & projecten

Wat zijn de kernactiviteiten van bedrijven en hoe automatiseren zij de processen voor afvalinzameling en -verwerking? De video’s die Herman van der Haak maakte bij de verschillende bedrijven geven in vogelvlucht antwoord op die vraag. Zo heeft bij A. van Casteren de weegbrug een centrale rol voor een sluitende massabalans. Acceptant en KAM-coördinator Ronny Verduijn noemt de weegbrug daarom het hart van het bedrijf. ‘Het is voor ons erg belangrijk dat we kunnen monitoren wat er binnenkomt aan afvalstoffen en wat er uit gaat aan producten die we verkopen.’ Bij Herms uit Epe is de verscheidenheid aan activiteiten, materieel en personeel groot. Planning, beheersbaarheid en flexibiliteit zijn daarom belangrijk, blijkt uit de video. Reden waarom vrijwel elk proces in dit innovatieve bedrijf is gedigitaliseerd. Zo hebben alle wagens van Herms tablets waarop de chauffeur zijn orders ontvangt, inclusief een digitale begeleidingsbrief. Ook wegen de chauffeurs hun vrachten zelf vanuit de cabine, waarna de opdrachtgever een digitale weegbon én een digitale factuur ontvangt.

Klanten aan het woord

Behalve bedrijfsreportages zijn in de afspeellijst ‘klanten en projecten’ ook video’s met praktijkervaringen van klanten te vinden. Een voorbeeld daarvan is de mobiele werkomgeving van PieterBas waarmee mobiel het complete ordermanagement kan worden afgehandeld. Alles gaat digitaal; van de communicatie tussen planner en chauffeur, de digitale begeleidingsbrief en integratie met EBA, tot tracking & tracing van voertuigen én containers en onbemand wegen met de WeegApp. Een andere video gaat over voordelen van digitaal factureren waaronder minder handling, het mes in de papierberg en snelheid. Omdat er efficiënter kan worden gewerkt, besparen bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie kosten. Omdat er eerder kan worden gefactureerd, wordt er doorgaans sneller betaald. Zodra de chauffeur de order heeft afgehandeld, worden alle gegevens digitaal naar de administratie gestuurd. Daarna kan de factuur worden verstuurd. Directeur Harry Mooiweer van Recycling Kampen noemt snelheid als een van de pluspunten van digitaal factureren. ‘Als  de chauffeur de laatste gegevens heeft ingevuld, kan de vracht direct kan worden gefactureerd. Daardoor kunnen we ’s maandags voor 12 uur de facturen de deur uit doen.’

Video’s uit de afspeellijst over de inzameling & reiniging zijn onder meer:
Registreren verwerkingsprocessen heeft voor Stainkoeln hoogste prioriteit
Digitaal factureren met PieterBas – klanten aan het woord
Van Peperzeel, inzameling van accu’s, batterijen en non-ferro metalen
Paro innovatief in sorteringstechnieken
Mobiele tabletoplossing van PieterBas – klanten aan het woord

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de PieterBas-software? Bekijk dan de pagina video ‘Wat leveren wij‘. Of neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl U kunt het hem ook laten weten als u interesse hebt om een bedrijfsfilm te laten maken.

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *