YouTube-kanaal PieterBas (3): afspeellijst inzameling & reiniging

Het automatiseren en digitaliseren van de processen bij de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Dat onderwerp staat centraal in de video’s over ‘inzameling & reiniging‘. Herman van der Haak filmde daarvoor onder meer op de milieustraat van de gemeente Barneveld en bracht de afvalinzameling van de gemeente Terneuzen en van de Baetsen Groep in Beeld. De afspeellijst is te vinden in ‘PieterBas in Beeld’, het YouTube-kanaal van PieterBas Automatisering.


Pitchclip video ImageReport Pieter Bas AutomatiseringBehalve een blog heeft het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas ook een een vlog: ‘PieterBas in Beeld‘. Op het videokanaal staan inmiddels 41 video’s, verdeeld over vier afspeellijsten: digitalisering & mobiel werkeninzameling & reiniginginzameling & verwerking bedrijfsafval en klanten & projecten.

>> Foto: Herman van der Haak aan het werk voor de video’s. Lees ook zijn interview: ‘je  moet de beelden kunnen zien’.


Afspeellijst inzameling & reiniging
Efficiëntie en kosten besparen is een belangrijke reden om alle processen in de inzameling van huishoudelijk afval te automatiseren, blijkt uit de video van de gemeente Terneuzen. Bovendien kan daardoor ook de service aan de burger worden vergroot. Zo is de aanvraag voor een nieuwe container of een reparatie gedigitaliseerd, inclusief de sticker met de barcode die op de container wordt geplakt. Behalve dat iedereen direct kan worden geïnformeerd, kunnen aanvragen ook snel worden afgehandeld. Ook de inzameling van huishoudelijk afval door de Baetsen Groep is onderdeel van de afspeellijst inzameling & reiniging. De video laat onder meer zien hoe met de inzet van duurzame en innovatieve technologieën het ingezamelde afval wordt verwerkt en gerecycled. Een voorbeeld hiervan is de sorteerrobot die volautomatisch fracties uit de afvalstromen haalt.

Video’s uit de afspeellijst over de inzameling & reiniging zijn onder meer:
Afvalinzameling in de gemeente Terneuzen
Digitale registratie milieustraat
De Baetsen Groep uit Veldhoven
Afvalinformatiesysteem Omrin

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de PieterBas-software? Bekijk dan de video ‘PieterBas-software voor inzamelings- en reinigingsdiensten huishoudelijk afval‘ of kijk onder ‘Wat leveren wij‘. Of neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl U kunt het hem ook laten weten als u interesse hebt om een bedrijfsfilm te laten maken.

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *