YouTube-kanaal PieterBas (2): afspeellijst inzameling en verwerking bedrijfsafval

Sorteren en scheiden van afval PieterBas Automatisering YouTube

Digitalisering van de inzameling van bouw- en sloopafval, onbemand wegen met een boordcomputer of tablet, een containerlaadsysteem en het sorteren en scheiden van afval. Het is een greep uit de video’s over de ‘inzameling & verwerking van bedrijfsafval‘. Herman van der Haak, die de video’s maakte, filmde voor dat thema ook een serie bedrijfsreportages van onder meer de Baetsen Groep, M&M Containers, Swartjes Transport en Visser ATR. De afspeellijst is te vinden in ‘PieterBas in Beeld’, het YouTube-kanaal van PieterBas Automatisering.


Pitchclip video ImageReport Pieter Bas AutomatiseringBehalve een blog heeft het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas ook een vlog: ‘PieterBas in Beeld’. Op het videokanaal staan 35 video’s, verdeeld over vier afspeellijsten: digitalisering & mobiel werkeninzameling & reiniginginzameling & verwerking bedrijfsafval en klanten & projecten.

>> Foto: Herman van der Haak aan het werk voor de video’s. Lees ook zijn interview: ‘je  moet de beelden kunnen zien’.


Afspeellijst inzameling & verwerking bedrijfsafval
Van het afroepen van afzetbakken tot het digitaal factureren. De inzameling van bouw- en sloopafval kan helemaal worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Dit blijkt uit de video ‘digitalisering inzameling bouw- en sloopafval‘ in de afspeellijst. De innovatieve WeegApp van PieterBas is een geïntegreerd onderdeel van dit proces. Daarmee kan de chauffeur alle afvalstromen zelf wegen met zijn boordcomputer of tablet. Inwegen van de vracht kan door een opdracht uit de planning te selecteren. Na het uitwegen met de WeegApp wordt de weegbon naar de klant gemaild. De geleidebiljetten worden volledig via de EBA afgewerkt, blijkt uit een andere video ‘wegen in de Nederlandse afvalindustrie‘. Het weegproces gaat hierdoor niet alleen veel sneller, maar er worden ook veel minder fouten gemaakt.

Video’s uit de afspeellijst over inzameling en verwerking bedrijfsafval zijn onder meer:
Grond reinigen tot nieuwe grondstoffen
Digitalisering inzameling bouw- en sloopafval
Wegen in de Nederlandse afvalindustrie
Sorteren en scheiden van afval
PieterBas-software voor afvalverwerkings- en recyclingbedrijven

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de PieterBas-software? Bekijk dan de video ‘PieterBas-software voor inzameling en verwerking bedrijfsafval‘ of kijk onder ‘Wat leveren wij‘. Of neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl U kunt het hem ook laten weten als u interesse hebt om een bedrijfsfilm te laten maken.

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *