YouTube-kanaal PieterBas (1): afspeellijst digitalisering en mobiel werken

Swartjes Transport bedrijfsafval mobiele werkomgeving mobiel werken tablet PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware

Makkelijker en sneller werken om zo kosten te kunnen besparen. Het is een belangrijke reden waarom bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie steeds vaker processen digitaliseren en mobiel gaan werken. De mogelijkheden van dit ‘nieuwe werken’ en de praktijkervaringen van bedrijven worden belicht in video’s in ‘digitalisering & mobiel werken‘. De afspeellijst is onderdeel van ‘PieterBas in Beeld’, het YouTube-kanaal van PieterBas Automatisering.

>> Foto: Planner Twan Klein van Swartjes Transport legt in een van de video’s uit hoe hij op de wagen mobiel met een tablet werkt.


Pitchclip video ImageReport Pieter Bas AutomatiseringBehalve een blog heeft het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas ook een vlog: ‘PieterBas in Beeld’. Op het videokanaal staan 35 video’s, verdeeld over vier afspeellijsten: digitalisering & mobiel werkeninzameling & reiniginginzameling & verwerking bedrijfsafval en klanten & projecten.

>> Foto: Herman van der Haak aan het werk voor de video’s. Lees ook zijn interview: ‘je  moet de beelden kunnen zien’.


Afspeellijst digitalisering & mobiel werken
Efficiënter werken. Die verbeterslag kunnen bedrijven maken als ze processen digitaliseren en gaan mobiel werken’, blijkt uit afspeellijst waarin de video’s zijn verzameld. Alle processen kunnen worden gedigitaliseerd; van communicatie, het afhandelen van een order tot onbemand wegen zonder tussenkomst van de weegoperator. Omdat hiermee de order is afgewerkt kan er direct digitaal worden gefactureerd, laat de video zien ‘mobiel werken in de afvalindustrie. ‘Opdrachten komen digitaal in de cabine binnen op de Galaxy-tablet. Zodra een chauffeur de order start, krijgt hij automatisch vanuit PieterBas ook de digitale begeleidingsbrief. Alle informatie wordt in het systeem gezet bij het aannemen van de order. ‘Dat is een groot voordeel’,vertelt Jaap Jilderts van Visser Afvaltransport in een van de video’s. ‘Daardoor komen die gegevens namelijk ook automatisch bij de chauffeur terecht die daardoor altijd alle informatie bij de hand heeft.’

Andere video’s uit de afspeellijst over digitalisering en mobiel werken, zijn onder meer:
Digitalisering van inzameling bouw- en sloopafval
De Digitale begeleidingsbrief
WeegApp voor onbemand wegen in de Nederlandse afvalindustrie

Meer weten?
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de PieterBas-software? Kijk dan onder ‘Wat leveren wij’ of neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl U kunt het hem ook laten weten als u interesse hebt om een bedrijfsfilm te laten maken.

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *