Windows 8-tablet vaak combinatie met laptop of PC (video)

Microsofts Windows 8 is al weer enige tijd op de markt. Na een voorzichtige start van de fabrikanten groeit het aanbod aan tablets en laptops dat op het nieuwe besturingssysteem draait.

Met de komst van Windows 8, introduceren fabrikanten laptops met een aanraakscherm dat ook met een toetsenbord en muis bediend kan worden. Soms is het design opvallend, zoals de XPS 12 van Dell (zie foto linksboven) met een trapeze waarin het aanraakscherm kantelt of de Sony Vaio waar het keyboard onder vandaan schuift.

De tablets zijn vaak convertible en houden het midden tussen een tablet en een laptop. Ook zijn er modellen die door een bijgeleverd los toetsenboord als stand alone tablet of zelfs als PC gebruikt kunnen worden.

Het PieterBas-blog doet een greep uit het aanbod.

Samsung ATIV Tab en ATIV Smart PC Pro
Van de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung zijn al  meerdere tablets te koop, waaronder de ATIV Tab en de ATIV Smart Pro met een keyboard dock in hetzelfde design als de tablet met twee extra USB 2.0 poorten.

De ATIV Tab (foto links) is een volwaardige Windows 8 tablet met een 10.1-inch touchscreen beeldscherm dat door het slanke design maar  470 gram weegt. De tablet is compatible met alle denkbare computeraccessoires. waardoor bijvoorbeeld op een ‘vaste werkplek’ de ATIV Tab kan worden gebruikt met een toetsenbord, printer of muis.

De Samsung ATIV Smart PC Pro (foto rechts) heeft een dock dat in combinatie met de tablet een laptop wordt. Het apparaat heeft een 11.6 inch SuperBright Plus-display met een full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en ondersteuning voor de S-Pen stylus die standaard wordt meegeleverd.

Net als bij de Galaxy Note 10.1 en de Galaxy Note kan de pen in de behuizing van de tablet worden weggestopt. Onder de motorkap zit een een Intel Core i5 processor met een kloksnelheid van 1.7GHz.

MSI Slider S20
De MSI Slider S20 zou aanvankelijk pas in 2013 te koop zijn, maar MSI heeft laten weten dat het apparaat inmiddels in de winkels ligt. De S20 kan als laptop en tablet worden gebruikt door het keyboard onder het display vandaan te schuiven.

De specs zijn interessant: de Slider heeft een 11.6 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een dual-core Intel Core i5-3317U processor, een HD Graphics 4000 grafische processor en 4GB aan werkgeheugen.

HP Envy x2
De Envy x2 waar HP mee komt, kan door het aparte keyboard/dock als laptop en stand-alone tablet worden gebruikt. De Envy x2 heeft een 11.6 inch IPS LCD-display, een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Intel Atom Clover Trail processor en 2GB aan werkgeheugen.

De tablet is met dock 1,9 centimeter dik en weegt in totaal bijna 1,5 kilo.

Acer W510
De W510 van Acer is een combinatie van een Windows 8 tablet en laptop. Met een prijs van 500 euro is het apparaat ten opzichte van de concurrentie scherp geprijsd. In het onderstaande filmpje een review van HardwareInfo.

De W510 heeft ook een grotere broer, de Acer Iconia Tab W700, met een 11.6 inch LCD-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Intel Core i3 processor met een kloksnelheid van 1.4GHz. De Iconia Tab W700 komt met een dock als standaard en een Bluetooth keyboard.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Nokia-tablet met Windows 8
Het laatste nieuws is dat Nokia ook met een Windows 8-tablet komt. Aanvankelijk was de lancering voor 2012 gepland, maar omdat ook Microsoft met de Surface een eigen tablet uitbracht besloot Nokia voorlopig op smartphones te blijven focussen.

Volgens NU.nl komt Nokia in februari met een tablet die draait op Windows 8 RT, de tabletversie van Windows 8. Het zou gaan om een 10 inch-model met een chip van Qualcomm.

ASUS Taichi
Daarvoor komt eerst nog de De ASUS Taichi die aanvankelijk in december op de markt zouden verschijnen. De Taichi heeft een display voor de standaard ultrabookmodus en een display (met touchscreen) voor de tabletmodus.

De convertible Windows 8-tablet komt in verschillende versie waaronder de 11.6 inch ASUS Taichi 21. Dit model heeft twee 11.6 inch Full HD IPS-displays, een Intel Core i5 processor, 4GB aan werkgeheugen en een volledig QWERTY keyboard.

Meer weten over Windows 8?

Klik dan hier en lees dan de post die eerder op het blog van PieterBas werd gepubliceerd. Of bekijk hier het filmpje van Tweakers.net dat laat zien hoe Windows 8 op een tablet werkt.

 

Andere bronnen:
NRC
NU.nl
ComputerIdee
Lets go Mobile
TabletsMagazine
HardwareInfo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *