Werkplaats automatiseren: grip op kosten

Werkplaats automatiseren Waste Insight AFAS PieterBas AutomatiseringWerkorders aanmaken, uren van monteurs registreren of onderdelen bestellen. Sinds kort kunnen bedrijven met Waste Insight ook hun werkplaats automatiseren. En dat werkt heel simpel; ook met een smartphone of tablet.

Werkbon met barcode

Elke monteur heeft een werkbon met een barcode. De monteur drukt op start en scant eerst zijn eigen barcode en dan die van de bon. De uren worden daarna automatisch geregistreerd. Als de monteur een onderdeel nodigt heeft, scant hij eerst de werkbon en daarna het onderdeel. ‘Met de knop ‘boeken’ wordt het betreffende onderdeel op de werkorder van de monteur geboekt’, vertelt Sybren Westerink van Forque dat de software ontwikkelde samen met Waste Insight-partner AFAS Software.

Grip op de kosten

De werkplaatssoftware in Waste Insight heeft volgens hem meerdere voordelen. ‘Een bedrijf weet exact welke onderdelen in welk voertuig zijn gebruikt; of dat nu een vrachtwagen, heftruck, kooiaap of oplegger is.’ Kosten voor onderhoud kunnen daardoor aan het juiste voertuig worden toegerekend, zegt hij in een interview met het Waste Insight-blog. ‘Bedrijven hebben grip op hun onderhoudskosten zonder dat ze met aparte software werken. Dat zit al in Waste Insight. Met de werkplaatssoftware kan ook een onderhoudsschema worden gemaakt. Data, zoals kilometerstanden, wordt via de CAN bus-koppeling van de vrachtwagen opgehaald. De werkplaatschef krijgt dan automatisch een seintje wanneer het weer tijd is om onderhoud in te plannen.’

Waste Insight

Waste Insight is een hybride ERP-systeem dat in de Nederlandse afvalindustrie organisatiebreed operationele processen automatiseert: van logistieke wasteprocessen, tot en administratieve processen, HRM en CRM. De werkplaatssoftware is onderdeel van Waste Insight; bedrijven die er mee willen werken hoeven daarom geen aparte software te kopen. Inmiddels werkt een groot aantal  bedrijven met Waste Insight, waaronder BeelenGP GrootAvalex, de Zeeuwse Reinigingsdienst en de Van Kaathoven Groep.

Meer weten? Neem dan contact op met Arjen Cornelisse, telefoonnummer: (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *