Weegbruggen (3): overzicht leveranciers weegbruggen

Alle indicatoren, volgdisplays en zelfbedieningsystemen hebben een interface voor de PieterBas-Software. Dit zegt verkoopleider Bob Bles van Precia Molen als antwoord op de vraag over koppeling van de weegsoftware.

Het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas koppelt met het gros van de weegbruggen die in Nederland te koop zijn. In de serie over wegen en weegbruggen komen de drie belangrijkste aan het woord.

Deel 1 ging over soorten, maten en werking van weegbruggen. Deel 2 ging over afwegingen bij de keuze van een weegbrug.

Logistiek handlen
Pfister  Nederland is de grootste leverancier in de Benelux van weegbruggen met standaard afmetingen tot 20 bij 3 meter en met een weegcapaciteit van maximaal  100.000 ton.

De kracht van de weegspecialist schuilt volgens directeur Bas van Leijsen in het kunnen handlen van alle logistiek rond de weegbrug. ‘Daarvoor combineren we kwalitatief hoogwaardige weegbruggen die concurrerend in prijs zijn met eigen hard- en software én een efficiënte montage- en serviceafdeling.’ Pfister staat altijd paraat om problemen op te lossen. Er zijn nu eenmaal bedrijven die constant door moeten, zoals milieustraten. Als er een storing is, is onze serviceafdeling er dan ook snel bij, als het moet 24 uur per dag, zeven dagen per week. Stilstand is geen optie.’

Hoewel Pfister Weegtechniek net als Pieter Bas Automatisering ook weegsoftware levert, zijn de bedrijven geen ‘echte’ concurrenten, zegt Van Leijsen. ‘Op het deelgebied weegsoftware is ons aanbod misschien vergelijkbaar, maar het totaalaanbod dat we als individuele leveranciers bieden juist weer niet. Daar is het ‘afvalspecialisme’ van PieterBas Automatisering juist een mooie aanvulling. Om die reden werken we dan ook vaak samen. Dat is al tientallen keren gebeurt en met een resultaat waarbij niet alleen wij, maar vooral ook de klant zeer te spreken over was.’

>>> Lees hier het hele interview…

Complete weegoplossing
Een wereldspeler van formaat. Dat predikaat kan weegspecialist Precia Molen op z’n conto schrijven. Het bedrijf heeft meer dan 800 medewerkers, kantoren in 13 landen en een vertegenwoordiging in meer dan 55 landen.

Precia Molen biedt een weegoplossing voor elke denkbare toepassing, in elke situatie. ‘En voor alle doeleinden’, zegt verkoopleider Bob Bles. Het bedrijf levert niet sec alleen een weegbrug, wordt uit zijn verhaal duidelijk. ‘De weegoplossing is onderdeel van een totaalpakket met daarin onder meer ook engineering, productie, montage en opleiding. Ook het registreren van wegingen hoort daarbij. Daarvoor bieden we onder meer embedded software in intelligente, programmeerbare indicators, zelfbedieningsystemen en klantspecifieke software.

Op de vraag of er met PieterBas Automatisering kan worden gekoppeld, kan Bles kort zijn. ‘Ja, alle indicatoren, volgdisplays en zelfbedieningsystemen hebben een interface voor de PieterBas-Software. Er kunnen zowel hardware- als softwarekoppelingen worden gemaakt. Dat gebeurt onder meer met seriële aansluitingen, busaansluitingen, ethernet en routers. ‘Dat is onderdeel van de totaaloplossing voor de koppeling met de PieterBas-software. Juist daardoor kunnen we in elke omstandigheid een op de situatie afgestemde oplossing bieden. Zonder de samenwerking met PieterBas zou het leveren van zo’n totaalaanbod onhaalbaar zijn.’

>>> Lees hier het hele interview…

Minimale down-tijd
De Mettler Toledo-groep is ’s werelds grootste producent van weegapparatuur en marktleider op het gebied van precisie-instrumenten. We onderscheiden ons op de markt met de loadcellen die volledig digitaal zijn met als resultaat minder onderhoud en minder storingen die bovendien sneller kunnen worden opgelost,zegt Wil Doomernik, sales en product manager weegbruggen Benelux.

‘Daardoor kan Mettler Toledo als enige een down-tijd garanderen van maximaal één uur. ‘Een voordeel is volgens hem ook de ingebouwde voorspellende diagnostische mogelijkheden. ‘Die zijn ongeëvenaard binnen de weegindustrie. Hierdoor kun je problemen bij wijze van spreken al oplossen voordat ze zich voordoen. Zodra het wat meer moet zijn, zeker in geval van de Nederlandse afvalindustrie, dan haken we af, zegt Doomernik. ‘Dan doen we een beroep op de uitgebreide kennis en expertise van PieterBas. In de praktijk komt dat regelmatig voor’, weet hij. ‘Dat hebben we in het verleden al ettelijke keren gedaan en altijd naar volle tevredenheid.’

>>> Lees hier het hele interview…

Overige weegbrugleveranciers
In het verleden is de weegbrugsoftware van Pieter Bas Automatisering ook succesvol met vele andere merken en typen weegbruggen gekoppeld, blijkt uit onderstaande opsomming:

AE Weighing
Reek Weegtechniek
Avery Berkel
Philips Weegtechniek
Delaere Weighing
DohmenWaagenbau
Weda
Dini Argeo
BWT Weegtechniek

Levert  u ook weegbruggen en staat uw bedrijf er niet tussen? Stuur dan even een e-mail met uw gevens naar bpunselei@pieterbas.nl. Wij maken ons overzicht graag compleet!

Drieluik over weegbruggen
Dit is het derde artikel in een drieluik over weegbruggen. Deel 1 ging over soorten, maten en werking van weegbruggen. In deel 2 werd ingegaan op de factoren die een rol spelen bij de aanschaf van een weegbrug, waaronder budget, gebruik, de ondergrond en de afmetingen.

Alle gepubliceerde post over wegen en weegbruggen zijn terug te vinden in het dossier wegen en massabalans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *