Weegbrug met gecertificeerd weeglog: elke weging automatisch gecertificeerd

Gecertificeerde weegbrug gecertificeerd weeglog wegen afvalindustrie standaard afvalsoftware PieterBas Automatisering

Een cruciaal bedrijfsonderdeel. Dat is een weegbrug voor een afvalinzamelaar of -verwerker. Het exacte gewicht is een cruciaal voor een correcte facturatie van orders. Certificering van de weegbrug, garandeert nauwkeurige weegresultaten. Bedrijven voldoen daarmee bovendien aan de wet- en regelgeving. Verdiepte, betonnen weegbruggen scoren het beste in exploitatie en met een gecertificeerd weeglog is ook elke weging automatisch gecertificeerd, blijkt uit een laatste blogpost uit een serie van drie.

Wilt u meer weten over weegbruggen? Lees dan deze blogpost of lees deze post over certificering.

Verdiepte, betonnen weegbruggen scoren het beste in exploitatie

Bij afvalinzamelaars en -verwerkers waar lange tijd niets verandert, ligt doorgaans een permanente weegbrug. Prefab betonnen weegbruggen worden het meest verkocht. Om meerdere redenen. Zo zijn ze geschikt voor intensief gebruik en kunnen ze een grotere weegcapaciteit aan. Verdiepte, betonnen weegbruggen zijn in aanschaf doorgaans het goedkoopste omdat ze vaak prefab in ‘mallen’ worden geproduceerd. Door de hoge kwaliteit van het prefab-beton gaan deze weegbruggen ook veel langer mee, 30 jaar is geen uitzondering. Daardoor scoort dit type weegbrug ook in de exploitatie vaak het beste.

Elke weging automatisch gecertificeerd

Certificering van een weegbrug is belangrijk. Het garandeert dat de weegbrug nauwkeurige resultaten levert en aan de wettelijke voorschriften voldoet. Essentieel voor certificering is het exact kunnen bepalen en vastleggen van een vrachtgewicht. Eisen zijn onder meer dat de weeggegevens versleuteld worden opgeslagen en er maar één tool is waarmee die informatie kan worden bekeken. Ook moeten ongeldige wijzigingen in het bestand worden geregistreerd. Elke weging met de PieterBas-software is automatisch gecertificeerd. De koppeling van een journaalprinter aan de indicator wordt daarmee overbodig. Bij een controle checkt de keuringstechnicus het ijklog in het IT-systeem en het certificaat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de (weeg)mogelijkheden die de standaard afvalsoftware van PieterBas biedt? Neem dan contact op met Bart Punselie. Hij kan u er alles over vertellen. Bart is bereikbaar via telefoon: (024)3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *