Webinar: efficiëntie logistiek bouw- en sloopafval verbeteren en duurzaamheid processen vergroten

Europese Unie EU recyclen bouw- en sloopafval webinar AMCS Group PieterBas Automatisering

Bouw- en sloopafval is een van de grootste afvalstromen in de afvalinzameling en -recycling. Veel van de materialen die dat oplevert, zoals metalen, glas, hout en beton, kunnen opnieuw worden gebruikt. Behalve dat dit bijdraagt aan duurzaamheid levert het ook een kostenbesparing op. Tijdens een webinar op 11 februari belichten experts van de AMCS Group oplossingen specifiek voor recyclers van bouw- en sloopafval. Centraal daarbij staan het verbeteren van de efficiëntie van de afvallogistiek en het vergroten van duurzaamheid van processen. Het thema van het webinar sluit aan op EU-beleid. Om de slag te maken naar een circulair Europa scherpt Brussel de richtlijnen voor recycling in 2024 verder aan, onder meer voor bedrijfsafval en niet-gevaarlijk industrieel afval. 

Wilt u ook van de vakprofessionals horen hoe u de efficiëntie van de logistiek van bouw- en sloopafval kunt verbeteren en de duurzaamheid van processen kunt vergroten? Meld u dan aan voor het Engelse webinar ‘Overcoming hurdles in the construction & demolition waste industry’. Het webinar is op 11 februari a.s. om 14.00 uur. Deelname is gratis. U kunt zich hier aanmelden.

Software voor route-optimalisatie bespaart kosten en draagt bij aan milieudoelen

Technologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan zowel het verbeteren van de efficiëntie als duurzaamheid. Mogelijkheden zijn het onderweg afhandelen van orders met een tablet, het op de wagen wegen van de inhoud van geleegde containers en sensoren die worden gevolgd met Radio Frequency Identification (RFID). Hiermee voldoen recyclers aan de EU-eisen voor het tracken van dat materialen, zoals gipsplaten, inclusief een volledige audit. Vastgelegde gegevens worden automatisch naar het ERP-systeem verzonden, zoals locatie, gewicht, datum en containerbewegingen. Omdat met RFID afvalstromen kunnen worden gevolgd, wordt hergebruik makkelijker waardoor deze technologie bijdraagt aan duurzaamheid. Een ander voorbeeld is software voor intelligent optimisation dat routes slim optimaliseert waardoor de gereden afstanden afnemen en de CO2-uitstoot daalt. De resultaten zijn significant. Zo kan het aantal gereden kilometers wel met 25 procent afnemen waardoor de kosten dalen en de impact op het milieu afneemt. De combinatie met een ERP-systeem voor de afvalindustrie, stroomlijnt de complete logistiek van bouw- en sloopafval: van het aannemen en inplannen van orders, route-optimalisatie, inzameling, het registreren van inkomende afvalstromen en uitgaande materialen recycling tot voorraadbeheer. Recyclers kunnen hierdoor efficiënter werken waardoor ze op kosten besparen. Ook scheelt het werk en tijd waardoor bedrijven meer kunnen doen met dezelfde mensen. Omdat er met een ERP-systeem continu zicht is op de operationele processen kunnen bedrijven processen nauwgezet monitoren waarmee ze voldoen aan de EU-richtlijnen. Omdat een ERP-systeem papieren processen digitaliseert dragen ze daarmee bovendien ook bij aan de door Brussel beoogde circulaire economie.

Wilt u meer weten? Lees dan ook: Overcoming hurdles in the construction & demolition waste industry.

Webinar: bouw- en sloopafval efficiënter recyclen en duurzaamheid verbeteren

Centraal tijdens het webinar op 11 februari staan de uitdagingen van recyclers van bouw- en slooptafval, het verbeteren van de transparantie in het recyclingproces, het vergroten van de efficiënte van de afvallogistiek en hoe slimme route-optimalisatie daaraan bijdraagt. Ook vertellen de AMCS-experts hoe bedrijven met slimme technologie en een ERP-systeem, speciaal voor bouw- en sloopafval, operationele processen kunnen automatiseren en standaardiseren. Met als resultaat een substantiële kostenbesparing terwijl de impact op het milieu afneemt. Verder komt tijdens het webinar aan bod wat de voordelen zijn als route-, voertuig- en mobiele technologie worden gecombineerd met een ERP-systeem speciaal voor recyclers van bouw- en sloopafval . Voorbeelden daarvan zijn het bieden van een betere klantenservice door vrachtgewichten direct door te schieten en het realtime uitwisselen van orderinformatie tussen de backoffice en de tablet van de chauffeur. Het Engelse webinar ‘Overcoming hurdles in the construction & demolition waste industry’ is op 11 februari a.s. om 14.00 uur. Deelname gratis. U kunt zich hier aanmelden

Meer weten?

Wilt u meer weten over het automatiseren van de afvallogistiek van bouw- en sloopafval? Kijk dan op de AMCS-website.

Of neem contact op met Bart Punselie. Hij kan u ook alles vertellen over standaard afvalsoftware voor het digitaliseren en automatiseren van de complete afvallogistiek, inclusief route-optimalisatie en digitaal factureren. Bart Punselie is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *