Voordelen doorslaggevend bij keuze voor PieterBas

Gebr. van der Putten Noordwijk PieterBas Automatisering PB-Transport Express all-in abonnement

Een totaaloplossing om bedrijfsbreed alle processen te digitaliseren en te automatiseren. Het is een van de redenen waarom bedrijven in de afvalindustrie kiezen voor de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering. Afvalinzamelaars en -verwerkers kunnen daarmee zowel opdrachten inplannen, orders onderweg mobiel afhandelen, onbemand wegen als digitaal facturen. Met als belangrijke voordelen sneller en makkelijker werken, minder kans op fouten en gestroomlijnde processen. Bovendien legt het systeem automatisch alle informatie rond een order vast die daarmee altijd up-to-date is.

Totaaloplossing voor afvallogistiek

De Sinke Groep koos PieterBas voor het digitaliseren en automatiseren van het ordermanagement en de containerlogistiek. Tegelijkertijd gaan chauffeurs orders onderweg mobiel uitvoeren en onbemand wegen met de tablet-boordcomputer. Daarvoor volstaat één app die draait op een tablet. Dat werkt in de praktijk makkelijk. Als de chauffeur bijvoorbeeld een order start, krijgt hij automatisch de EBA (de elektronische begeleidingsbrief afval) binnen. ‘Met PieterBas hebben we een totaaloplossing voor de complete afvallogistiek. Daardoor is er steeds inzicht in de status van alle werkzaamheden. Zo weten we bijvoorbeeld op elk moment waar de afzetcontainers staan. Ook dat was bij de selectie van een nieuwe softwarepartner een belangrijk criterium’, aldus controller Marcel van der Hart van het bedrijf.

Meer weten? Lees dan ook: Sinke Groep digitaliseert en automatiseert alle afvalprocessen met PieterBas.

Geen papier op kantoor en in cabine

Het digitale tijdperk instappen. Dat kan de Wissels Groep met de standaard afvalsoftware van PieterBas. De hele afvallogistiek wordt digitaal afgehandeld, waaronder het plannen van de ledigingsopdrachten, het onderweg uitvoeren van orders met de tablet en onbemand wegen. Daarmee verdwijnt op kantoor en in de cabine het papier. Met als voordelen dat processen worden gestroomlijnd, er minder fouten worden gemaakt en de handling afneemt. Dat scheelt werk en daarmee tijd. Door die efficiëntieslag bespaart Wissels niet alleen kosten. Het bedrijf kan ook meer werk doen met dezelfde mensen en daardoor groeien zonder investering.

Meer weten? Lees dan: Wissels Groep automatiseert hele afvallogistiek met PieterBas.

Sneller wegen en factureren

Het stroomlijnen van het weegproces op alle locaties. Dat is voor Gebr. Van der Heiden een belangrijk voordeel van het automatiseren van de weegbruggen met PieterBas. Een vracht wordt met de EBA vooraf digitaal aangemeld op de weegbrug waardoor de weegmeester sneller kan wegen. Direct na de weging gaat de digitale weegbon automatisch naar alle partijen in de afvalketen. Tegelijkertijd legt het systeem de gewichten centraal vast op het hoofdkantoor. Omdat gewichten dan ook in het systeem klaar staan, kan er gelijk digitaal worden gefactureerd. Nota’s kunnen daardoor eerder de deur uit en worden sneller betaald. Per saldo draagt dat bij aan een positieve cashflow.

Meer weten? Lees dan: Gebr. Van der Heiden digitaliseert afvaldocumenten met PieterBas.

Minder kans op fouten

Alle documenten digitaliseren, zowel de rittenstaat, het geleidebiljet, de weegbon als de factuur. Dat kan Wouters Odiliapeel met PieterBas. Met als belangrijk voordeel dat het bedrijf minder papieren documenten met de hand hoeft te verwerken. Daarmee gaat het mes in de papierberg. Daardoor sneuvelen er minder bomen, dalen de transportkilometers en neemt de CO2-uitstoot af. Omdat er veel minder papier wordt gebruikt, levert dat bovendien een substantiële kostenbesparing op. Een winstpunt van digitalisering is ook dat de weegbonnen niet meer handmatig hoeven te worden verwerkt. Dat vermindert de foutkans. Ook staat het gewicht direct na het wegen klaar om te factureren waardoor nota’s eerder de deur uit kunnen en sneller worden betaald.

Meer weten? Lees dan: Wouters Odiliapeel tekent voor PieterBas.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas? Kijk dan op de pagina ‘Wat leveren wij’. Of neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook  en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *