Vlaamse VLAIO subsidieert alle PieterBas-projecten tot 100.000 euro

JMC Containers Lier Jan Haeck Brugge subsidie Vlaamse VLAIO AFAS Software PieterBas Automatisering Waste Insight AMCS Group

Vlaamse KMO’s in de afval- en recyclage-industrie kunnen nog tot eind dit jaar een subsidie indienen voor Veilig en Ecologisch Transport van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). De sluitingsdatum is 31 december 2019. Alle PieterBas-projecten komen in aanmerking. De Vlaamse VLAIO heeft het maximale subsidiebedrag vastgesteld op 5.000 euro per wagen van 3,5+ ton of meer. Ondernemingen krijgen 80 procent van hun investering gesubsidieerd tot een maximum bedrag van 100.00 euro. Voor bijvoorbeeld een onderneming met 12 voertuigen komt het maximale subsidiebedrag dan uit op 12 maal 5.000 euro. Bij een totale investering van 75.000 euro is de subsidie in dit geval van maximaal 60.000 euro. Vlaamse bedrijven, zoals Jan Haeck Containers uit Brugge en JMC Containers uit Lier (foto boven) die al voor PieterBas tekenden, komen in aanmerking voor de subsidie.

Handleiiding Waste Insight VLAIO subsidie Vlaamse KMO's PieterBas Automatisering AFAS Software AMCS Group

Gratis handleiding aanvragen VLAIO subsidie!

Via de subsidieregeling voor Veilig en Ecologisch Transport van Het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) kunt u voor uw onderneming tot 100.000 euro subsidie aanvragen. Onze adviseurs schreven op basis van hun praktijkervaringen bij enkele Vlaamse KMO’s in de afval- en recyclage-industrie een praktische handleiding voor het aanvragen van de subsidie van het Vlaamse VLAIO. Bedrijven komen hiervoor in aanmerking als ze werken met Waste Insight of de standaard afvalsoftware van PieterBas, samen met AFAS Software kernpartner van Waste Insight.

Klik hier om de handleiding gratis te downloaden

Subsidie voor digitaal planningsysteem

In september 2017 heeft de Vlaamse minister voor Mobiliteit een subsidieregeling in het leven geroepen die interessant is voor alle Vlaamse KMO’s in het afvaltransport. Bedrijven komen voor de tegemoetkoming in aanmerking voor de Vlaamse VLAIO-subsidie als ze  investeren in extra voorzieningen die een positieve impact hebben op het milieu en op geluidslast, waaronder een digitaal planningsysteem dat ook het identificatieformulier naar de tablet-boordcomputer op de wagen verstuurt. Omdat Vlaamse afvalbedrijven daardoor efficiënter kunnen werken voldoen ze aan de voorwaarden voor de Vlaamse VLAIO-subsidie. In aanmerking komen zowel het maandelijks abonnement voor de standaard afvalsoftware van PieterBas als de begeleiding van de implementatie van de afvalsoftware van PieterBas door een ervaren adviseur die ook thuis is op de Vlaamse afvalmarkt. Voorwaarde is wel dat ook de vrachtwagencabine wordt uitgerust met een boordcomputer, zoals de tablet-boordcomputer van PieterBas. Ook deze uitgave is voor 80 procent subsidiabel. Uitgesloten van de subsidie is de installatie van de PieterBas-software en de koppeling met de weegbrugdrivers.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de VLAIO-subsidie? Lees dan ook:
VLAIO subsidieert in Vlaanderen standaard afvalsoftware PieterBas tot 100.000 euro
Aanvraag subsidie van VLAIO nog open tot eind 2019: alle PieterBas-projecten subsidiabel

Wilt u meer weten over standaard afvalsoftware? Kijken dan op de AMCS-website of neem contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 358 58 20, e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *