Video: PieterBas-software voor afvalverwerkings- en recyclingbedrijven

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De innovatieve standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering automatiseert en digitaliseert álle operationele en administratieve processen van Nederlandse eindverwerkers, recycling- en scheidingsinstallaties, composterings- en vergistingsinstallaties, grondbanken en grondreinigers en papier- en kunststofverwerkers.

Eindverwerkers

PieterBas biedt eindverwerkers standaard afvalsoftware voor het wegen en registreren van vrachten, voor controle en bemonstering, de facturatie- en alle wet- en regelgeving. Weegautomaten met geïntegreerde toegangscontrole wegen vrachten razendsnel. Na het wegen, controleren en accepteren van vrachten worden de weegbonnen én facturen volautomatisch digitaal verstuurd en verwerkt in de financiële administratie. De PieterBas-software voorziet daarbij standaard in alle procedures en formulieren van de AMvB.

Recycling- en scheidingsinstallaties

Recycling- en scheidingsinstallaties creëeren met de weegsoftware van PieterBas weegsoftware op basis van aan- en afgevoerde afvalstoffen automatisch een sluitende massabalans. Met name voor recyclingbedrijven belangrijk. Ook kan de complete productie, zoals sorteren, breken en zeven, worden geregistreerd. Dit geeft op ieder moment een glashelder overzicht van de actuele voorraadposities. De AMvB-functionaliteit van de PieterBas-software voorziet natuurlijk ook in de voorgeschreven afgiftemeldingen.

Composteringen en vergistingsinstallaties

Voor composteringsbedrijven en vergistingsinstallaties worden partijen geregistreerd en hun analyseresultaten vastgelegd. Op basis daarvan worden volautomatisch de hoeveelheden stikstof en fosfaat berekend en op een VZC-vervoersbewijs geprint. De PieterBas-software houdt zo automatisch de BGM-administratie bij en meldt deze via internet. Door de slimme prijssystematiek kunnen het ontvangen groenafval en de geleverde compost op één factuur worden verrekend.

Grondbanken en grondreinigers

Op de weegbrug van grondbanken en grondreinigers wordt ook de maximale hoeveelheid per partij of juist per voorraadpositie bewaakt. Dit is belangrijk voor grondbanken en grondreinigers in het kader van de BRL 9335. Ook kan een grondbewijs worden verstrekt. Met de standaard PieterBas Software kunnen partijen grond vervolgens eenvoudig worden samengevoegd of gesplitst en balansverschillen kunnen worden weggeboekt. Ondanks al deze bewerkingen kunnen alle partijen grond te allen tijde herleid worden tot hun oorspronkelijke herkomst.

Papier- en kunststofverwerkers

Voor papier en kunststofverwerkers kunnen de in- en verkoop en transito’s worden gewogen en gefactureerd op basis van contractprijzen of dagprijzen. Eventueel kunnen vrachten met behulp van een plateauweger worden opgesplitst in deelvrachten van verschillende kwaliteit. Met de PieterBas Software heeft u zo continu inzicht in afname-, voorraad- en leveringsverplichtingen. De kwaliteit van de ingenomen materialen kan worden vastgesteld met behulp van foto’s en spraakmemo’s. Eventueel kunnen vernietigingsverklaringen worden geprint en hoeveelheden papier gerapporteerd aan PRN.

De innovatieve PieterBas-software automatiseert en digitaliseert álle operationele processen van de Nederlandse verwerkings- en recyclingsbedrijven. Dit maakt een bedrijf efficiënter, flexibeler en bespaart u veel tijd en geld.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de PieterBas-software biedt? Neem dan contact op met Bart Punselie. Hij kan u er alles over vertellen. Bart is bereikbaar op telefoonnummer (024) 3585820 of per e-mail bpunselie@pieterbas.nl

Bekijk ook:
Video: PieterBas-software voor inzameling en reiniging
Video: PieterBas-software voor inzameling en verwerking bedrijfsafval

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *