Video: een handtekening op het digitale geleidebiljet?

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Bedrijven die afval vervoeren zijn verplicht om op verzoek aan wetshandhavers een geleidebiljet te tonen. Daarop staat belangrijke informatie als het afvalstroomnummer, ontdoener en kenteken. Aan de hand van die gegevens kan bijvoorbeeld door de politie onderweg de lading worden gecontroleerd. Dit geleidebiljet moet ook door de ontdoener, transporteur en verwerker worden ondertekend.

Handtekening  niet verplicht

Bij de digitale begeleidingsbrief is er geen handtekening nodig. De standaard afvalsoftware van PieterBas biedt nog wel de mogelijkheid om een handtekening te laten zetten. Dit kan bijvoorbeeld door een klant na het uitvoeren van een order voor akkoord te laten tekenen. Ook kunnen er situatiefoto’s worden gemaakt. De handtekening of foto wordt automatisch gekoppeld aan een order en kan in het digitale archief op elk moment worden ingezien. Net als met het onderweg mobiel afhandelen van een order op de boordcomputer of tablet draagt ook deze innovatie van PieterBas bij aan het automatiseren en digitaliseren van bedrijven. Dat scheelt tijd en geld; daarmee speelt de PieterBas-software bij aan efficiënter en flexibeler werken van bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de PieterBas-software? Neem contact op met Bart Punselie. Hij kan u er alles over vertellen. Bart is bereikbaar via telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *