Video: digitalisering inzameling bouw- en sloopafval

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Bouw- en sloopafval is een van de hoofdstromen binnen de Nederlandse afvalindustrie. De verschillende fracties, hout, puin en kunststof, worden al dan niet gescheiden ingezameld met afzetcontainers. Na aanvraag van een afvalstroomnummer kan de aannemer zijn afzetbakken afroepen; telefonisch bij de planner of digitaal via een orderportal. Na toewijzing van de orders aan de inzamelwagens, print de planner een routelijst met geleidebiljetten of stuurt hij de opdrachten digitaal door naar de boordcomputer of tablet op de wagen.

De chauffeur kiest een opdracht en lost na het laden van de container bij de verwerker waar hij zich met een digitale begeleidingsbrief meldt op de weegbrug. De vracht wordt ingewogen door een weegoperator of door de chauffeur zelf met de WeegApp op de boordcomputer of tablet. Na het uitwegen worden alle partijen, van ontdoener, inzamelaar tot verwerker conform EBA op de hoogte gesteld.

De vrachtgegevens worden daarna gecontroleerd en verwerkt tot facturen die per post of digitaal worden verstuurd en doorgeboekt naar de financiele administratie. Door de inzameling van bouw- en sloopafval helemaal te automatiseren en te digitaliseren, gaat het hele proces van orderaanname tot factuur en financiële adminisatratie sneller, efficiënter en met minder fouten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *