Video: digitaal factureren met PieterBas – klanten aan het woord

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Minder handling, het mes in de papierberg en snelheid. Het zijn voordelen van digitaal factureren. Omdat er efficiënter kan worden gewerkt, besparen bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie kosten. Omdat er eerder kan worden gefactureerd, wordt er doorgaans sneller betaald. Zodra de chauffeur de order heeft afgehandeld, worden alle gegevens digitaal naar de administratie gestuurd. Daarna kan de factuur worden verstuurd.

Factuur sneller betaald
Ook directeur Harry Mooiweer van Recycling Kampen noemt die snelheid als een van de pluspunten van digitaal factureren. ‘Het grote voordeel van dit systeem is, dat wanneer de chauffeur de laatste gegevens heeft ingevuld, de vracht direct kan worden gefactureerd. Dit heeft voor ons tot gevolg dat we ’s maandags voor 12 uur de facturen de deur uit kunnen doen. De implementatie van dit systeem vraagt wel om een cultuuromslag, maar dat is het dubbel en dwars waard.’ Bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie die op meerdere locaties werken, kunnen centraal voor alle vestigingen digitaal factureren. Heijting Milieu Service heeft twee locaties. Maar waar het afval wordt gelost, maakt niet uit. ‘We kunnen toch onze eigen facturatie doen.’ Door de koppeling met de financiële administratie kunnen facturen bovendien digitaal in de boekhouding worden verwerkt. Van Peperzeel krijgt bijvoorbeeld dagelijks de orders via de iPad van de chauffeur op basis waarvan credit- en facturen worden gemaakt. Na het digitaal versturen van de facturen, worden ze doorgezet naar Exact voor de financiële gegevens.

Hybride ERP-systeem Waste Insight
De Baetsen Groep heeft alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd met de hybride ERP-oplossing van Waste Insight, een samenwerking tussen AFAS Software en PieterBas Automatisering. Debiteuren worden aangemaakt in AFAS en automatisch geconfigureerd naar PieterBas waar de opdrachten worden gemaakt. De factureren worden vanuit PieterBas verstuurd naar de klant en gaan automatisch terug naar AFAS, zodat de debiteurenbewaking kan zorgen dat alles op tijd betaald wordt.

Meer weten?
Wilt u meer weten over digitaal factureren of de mogelijkheden die de PieterBas-software biedt voor grondbanken en grondreinigers? Kijk dan op deze pagina of neem dan contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *