Video A. van Casteren: centrale rol weegbrug voor sluitende massabalans

Alle ingaande en uitgaande afvalstromen wegen en registreren om zo een sluitende massabalans te krijgen. ‘Mede daarom is de weegbrug het hart van het bedrijf.’ Dit zegt Ronny Verduijn, acceptant en KAM-coördinator, in een video over A. van Casteren Tilburg. ‘Het is voor ons erg belangrijk dat we kunnen monitoren wat er binnenkomt aan afvalstoffen en wat er uit gaat aan producten die we verkopen.’

Afval recyclen tot secondaire bouwstoffen
A. van Casteren Tilburg is een van de drie dochterondernemingen van Gebr. van Esch. Het bedrijf neemt onder meer grond- en reststoffen in en verkoopt grond- en bouwstoffen. Een groot deel van de afvalstoffen wordt op het terrein overgeslagen of omgezet in bruikbare secundaire bouwstoffen. A. van Casteren heeft een enorme voorraad aan grond- en zandsoorten die dagelijks worden afgeleverd op de verschillende werken in de regio. De terreinen hebben twee havenkades met een directe verbinding naar het Wilhelminakanaal.

Verantwoord slopen en saneren
Het bedrijf heeft ervaring met verantwoord slopen, inclusief een analyse en inventarisatie van de verwachte afvalstromen. Ook is A. van Casteren gespecialiseerd in asbestverwijdering en het saneren van vervuilde grond en puin. De bodem wordt afgegraven; de grond en puin worden op het eigen terrein gerecycled tot secundaire bouwstoffen of afgevoerd naar een reiniger of afvalverwerker.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *