PieterBas met verwerkersovereenkomst klaar voor de AVG

Verwerkersovereenkomst AVG privacy afvalindustrie PieterBas Automatisering

PieterBas Automatisering is klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De nieuwe privacyregelgeving werd afgelopen vrijdag 25 mei officieel van kracht. Exact op die dag kwam op de website van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf de verwerkerovereenkomst beschikbaar. ‘Die kan eenvoudig worden gedownload en na invulling van alleen de naam ondertekend worden geretourneerd’, zegt commercieel directeur Hans Buskens. Behalve de verwerkersovereenkomst staat ook de privacyverklaring op de PieterBas-website. ‘Met deze twee documenten voldoen we niet alleen helemaal aan de AVG, we waren daarmee ook precies op tijd.’

Downloaden, ondetekenen en retourneren

Met het in werking treden van de AVG is elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt verplicht een verwerkersovereenkomst af te sluiten. PieterBas Automatisering kan bij de levering van support en onderhoudsdiensten aan haar klanten als verwerker van persoonsgegevens worden aangemerkt. In dat geval is het noodzakelijk dat bedrijven die verwerkersverantwoordelijke zijn een verwerkersovereenkomst tekenen met PieterBas.

U kunt verwerkersovereenkomst hier downloaden, invullen, paraferen en ondertekenen en per mail of post retourneren. De privacyverklaring kunt u hier lezen.

Altijd verantwoordelijk voor verwerking persoonsgegevens

Een opdrachtgever blijft altijd verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens. Ook al besteedt hij de verwerking van bepaalde persoonsgegevens uit, schrijft Monique Hennekens in haar publicatie ‘Privacy in de afvalindustrie’. Ze is advocaat en gespecialiseerd in privacy. ‘Het is daarom belangrijk goede afspraken te maken en deze vast te leggen in een verwerkersovereenkomst’, benadrukt ze in de publicatie. In de 70 pagina’s tellende uitgave belicht ze de AVG en wat de nieuwe wet inhoudt voor de afvalindustrie. ‘Ik leg graag in duidelijke taal uit wat de AVG betekent zodat organisaties er concreet mee aan de slag kunnen. Die praktische insteek blijkt ook uit een van de negen hoofdstukken met handige checklists en stappenplannen voor de AVG. Bij de verwerkersovereenkomst gaat het onder meer over de aard van de dienstverlening en de rol van de betrokken partijen, de basisafspraken over verwerking van persoonsgegevens, geheimhouding, de meldplicht datalekken, de rechten van betrokkenen en het inschakelen van derden partijen. In andere bijlagen gaat de privacy-advocaat in op ‘privacybeginselen’ en de procedure meldplicht datalekken’.

Eerste exemplaar voor NVRD-directeur Olaf Prinsen

Directeur Olaf Prinsen van de NVRD neemt op 31 mei tijdens het jaarcongres in Amsterdam het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie ‘Privacy in de afvalindustrie’. Deelnemers aan het congres en relaties van Waste Insight die tijdens het congres aanwezig zijn, krijgen de uitgave ‘Privacy in de Afvalindustrie’ gratis. Voor anderen is de publicatie vanaf 1 juni a.s. te bestellen bij Bol.com.

Op de hoogte blijven van de AVG en andere ontwikkelingen in de afvalindustrie? Volg PieterBas dan op TwitterLinkedIn of Facebook.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *