Twente Milieu verlaagt IT-kosten met geïntegreerde SaaS-oplossing van AMCS

Twente Milieu SaaS-oplossing AMCS FleetPlanner AMCS Group PieterBas Automatisering

Twente Milieu maakt voor het ledigingen van ondergrondse containers de overstap naar de SaaS-oplossing van AMCS Fleet Planner. De afvalinzamelaar die voor acht aangesloten gemeenten ook de afvalstromen beheert, werkt als de eerste in Nederland al sinds 2013 met AMCS Fleet Planner voor het dynamisch inzamelen van ondergrondse containers. Met de slimme software worden inzamelopdrachten dynamisch ingepland en routes geoptimaliseerd op basis van volmeldingen van de ondergrondse containers. De upgrade naar de state-of-the art SaaS-oplossing biedt de mogelijkheid om continu aan te haken op nieuwe AMCS ontwikkelingen. ‘Daardoor kunnen we sneller inspelen op gewijzigde omstandigheden, zoals de veranderende eisen die gemeenten stellen aan onze dienstverlening’, zegt Gerbert Stegehuis, Informatiemanager/Hoofd facilitaire zaken van Twente Milieu.

Operationele efficiëntie vergroten

Ook biedt de Cloud-oplossing substantiële verbeteringen, zowel van de forecast als van de performance van het slimme optimalisatiesysteem, zegt Stegehuis. Als ander pluspunt van de upgrade naar de Cloud noemt hij het nog efficiënter kunnen rijden van de inzamelroutes. ‘Hierdoor zijn er minder inzamelvoertuigen en chauffeurs nodig die we elders kunnen inzetten. De geïntegreerde oplossing van AMCS draagt hiermee tegelijkertijd bij aan het vergroten van de operationele efficiëntie als aan het verlagen van de operationele risico’s. Omdat bovendien het aantal gereden kilometers en de CO2-uitstoot afnemen, heeft de upgrade ook een positief effect op de duurzaamheidsdoelen van Twente Milieu.’

Meer weten? Lees dan de post op de AMCS-website.

Meer weten?

AMCS Fleet Planner is een van de zes oplossingen van AMCS Platform, een volledig geïntegreerde ‘end-to-endoplossing voor het digitaliseren en automatiseren van alle operationele processen van afvalinzamelaars en -verwerkers, en recyclers van metaal, papier en kunststof.

Kijk voor meer informatie op de website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *