TLN: ‘EBA essentieel voor afvalindustrie’

De open standaard voor de elektronische begeleidingsbrief afvalstoffen, EBA, is een essentiële ontwikkeling voor de afvalindustrie. Dit zegt algemeen directeur Pieter Bas Buskens van het gelijknamige PieterBas Automatisering in de laatste uitgave van Transport en Logistiek, de tweewekelijkse uitgave van Transport & Logistiek Nederland (TLN).

‘Partijen kunnen leveranciersonafhankelijk in de afvalketen met elkaar samenwerken’, aldus Buskens in het tijdschrift. ‘Hierdoor wordt een flinke winst geboekt, niet alleen financieel. Ook het milieuvoordeel is aanzienlijk omdat er minder bomen voor papier sneuvelen en de CO2-uitstoot afneemt.’Elektronische begeleidingsbrief afvalstoffen (EBA) PIeterBas Automatisering

Het meinummer van Transport en Logistiek is een afvalspecial met behalve over de EBA ook artikelen over het vastzetten van containers, afvalinzameling in binnensteden, een automatisch afnetsysteem van SITA, de afvallogistiek bij Bas Kooy en een bedrijfsreportage over Van Happen Containers.

Het artikel over de EBA lezen kan door op de afbeelding te klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *