Thema NVRD Congres ’18: ‘De afvalsector maakt er wat van!’

Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid gemeente Amsterdam NVRD Congres 2018 ‘De afvalsector maakt er wat van!’ PieterBas Automatisering

‘De afvalsector maakt er wat van!’. Dat is dit jaar het thema van het NVRD Congres dat plaatsvindt op 30 en 31 mei in Amsterdam. Bedrijven en organisaties laten zien wat ze van afval maken. Ook presenteert Maurice de Hond een onderzoek naar de motivatie van inwoners om hun afval te scheiden. Een van de sprekers is Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam (foto, red.). In een video vertelt hij dat de hoofdstad van 19 naar 65 procent afvalscheiding wil. Het gaat volgens hem niet alleen om afval scheiden, maar vooral ook ‘om wat er daarna mee wordt gedaan. Daarom hebben wij de campagne: ‘Amsterdam maakt er wat van!’. Om het streefpercentage te halen, gaat de gemeente het inwoners makkelijker maken afval aan huis te scheiden. Zo komen er bijvoorbeeld meer containers die ook nog eens dichter bij staan.

Plastic soup surfer

Voorzitter op de congresdag 31 mei is Marceline Schopman. Op het programma staan verder inleidingen van Marcelle Somma die spreekt over ‘van luier tot grondstof, is het nu eindelijk zo ver?’. Jeroen Brink heeft het over ‘van afval naar verf, Akzo Nobel maakt er wat van’. Beeldend kunstenaar en plastic soup surfer, Merijn Tinga, vertelt over zijn acties om aandacht te vragen voor het zwerfafval op zee. Hij voer met een zelf gemaakte surfplank van plastic afval onder meer 350 kilometer langs de Nederlandse en Belgische kust, en maakte de oversteek van Nederland over het Kanaal naar Engeland. Fotograaf Timothy Bouldry spreekt tijdens het NVRD Congres over het ISWA scholarship fund dat kinderen op vuilstortplaatsen een opleiding biedt. Vorig jaar werd er tijdens het NVRD Congres door leden in één dag maar liefst 42.500 euro voor het fonds ingezameld. Timothy vertelt hoe de bijdrage van de NVRD-leden helpt om zijn doel te halen. Ook is er ook een expositie van zijn foto’s.

Innovatieve trendsetter

Net als alle andere jaren is PieterBas Automatisering er ook dit keer weer bij. De focus van het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf ligt ook nu weer op trends en vernieuwing. ‘Als innovatieve trendsetter die de afgelopen 30 jaar z’n sporen in de afvalindustrie heeft verdiend, komen we ook dit keer weer met noviteiten’, zegt verkoopadviseur Frank Dusee. ‘Zo laten we vakprofessionals zien hoe bedrijven met de tablet-boordcomputer orders onderweg kunnen afhandelen met een tablet en hoe chauffeurs zelf onbemand vrachten kunnen wegen. Dat sluit goed aan op de rol die het congres in de sector heeft’, vindt hij. ‘Deelnemers komen naar het congres om in één dag op de hoogte te zijn van alle relevante ontwikkelingen in de inzameling van huishoudelijk afval. Bij PieterBas praten we ze bij. Zowel over digitaal rijden als mobiel werken. Kort en krachtig. Met name daardoor past PieterBas zo goed bij het NVRD Congres.’

Netwerkbijeenkomst voor innovaties

Wilt u meer weten over het NVRD Congres? Bekijk dan hier het programma. Inschrijven kan door het formulier in te vullen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *