Tablet uitkomst voor chauffeurs: orders makkelijk uitvoeren en onbemand wegen (video’s)

Digitaal rijden onbemand wegen digitalisering in de afvalindustrie PieterBas Automatiseirng AMCS Group

Orders onderweg met een tablet uitvoeren en vrachten onbemand wegen. Dat kunnen bedrijven met de tablet-boordcomputer van PieterBas. Data wordt gedurende de dag automatisch uitgewisseld tussen kantoor en de wagen. Omdat het ordermanagement daardoor altijd up-to-date is, scheelt dat de chauffeur veel papier- en schrijfwerk. Bovendien kan de planning een wijziging in een order of een spoedopdracht snel verwerken. Dat gaat direct vanuit het systeem naar de tablet-boordcomputer van de chauffeur, inclusief de EBA – de elektronische begeleidingsbrief afval. Mede vanwege die voordelen kiest een groeiende groep bedrijven in de afvalindustrie voor digitaal rijden, waaronder Verhoeven en Hartog Containers. 

Verhoeven: zicht op actuele status planning

Alle wagens van Verhoeven zijn uitgerust met de tablet-boordcomputer. Chauffeurs voeren daarmee zelf de orders uit en wegen bij de verwerker vrachten onbemand. Daarmee is al het papier uit de cabine; alle documenten gaan met de order digitaal mee naar de wagens. Doordat alle processen zijn gedigitaliseerd en geautomatiseerd, kan de planning ook zien wat de status van orders is en waar de voertuigen zijn. Verhoeven werkt digitaal, maar voert ook werkzaamheden met de hand uit. Het systeem registreert en verwerkt alle processen gecombineerd waardoor er een perfect sluitende balans ontstaat tussen de aangeleverde afvalstoffen en de afgevoerde fracties. Hierbij wordt ook de omzetting van afvalstoffen in grondstoffen, en de aan- en afvoer daarvan vastgelegd en beheerd. We nemen de orders aan, die gaan direct naar de planning en worden eventueel naar een derde gestuurd, aldus Donate Lavrijsen in de video (zie hieronder, red.). ‘De chauffeurs rijden digitaal en wegen zelf. Dat gaat volledig automatisch. Net als  de opdrachten plannen, boeken en factureren. Maar bijvoorbeeld ook de melding aan het LMA. Alles gaat volledig automatisch.’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Hartog Containers: orders efficiënt uitvoeren

Hartog Containers heeft het complete ordertraject gedigitaliseerd: van het plannen, registreren, orders met een tablet uitvoeren, onbemand wegen tot en met factureren. Doordat alle vrachtwagens zijn uitgerust met een tablet-boordcomputer gaat een groot deel van het werk en de planning digitaal, inclusief de communicatie met de chauffeurs. Dat heeft onder meer een positief effect op de doorloopsnelheid en het efficiënt uitvoeren van de opdrachten, wordt duidelijk uit een video van het bedrijf (zie hieronder, red.). ‘De orders die bij de planning binnenkomen, worden op de administratie met PieterBas verwerkt’, vertelt Sandra Goezinnen-Hartog in de video. ‘Na twee checks  gaan de facturen met bonnen naar de klant. Zelfs per e-mail. Daarmee hebben we met één druk op de knop de order gefactureerd.’ Hartog koos ook voor de digitale weegbon, een volgende stap om de afvalprocessen te digitaliseren. Het gewicht wordt direct na de weging automatisch verstuurd. Dat scheelt werk en tijd waardoor bedrijven op kosten kunnen besparen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Meer weten?

Wilt u meer weten over digitaal rijden? Lees dan deze post:
Digitaal rijden met tablet: meer omzet zonder extra investering

U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie: telefoon: (024) 358 58 20, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *