Swartjes Transport boekt dubbele winst met Waste Insight

Swartjes Transport tablet-boordcomputer-WeegApp procesautomatisering mobiel werken Waste Insight PieterBas-Automatisering AFAS

Snel en makkelijk werken met een kleine bezetting. Zowel op kantoor, de planning, weegbrug als de administratie. Dat kan Swartjes Transport met Waste Insight, het hybride ERP-systeem voor de afvalindustrie. Daarmee boekt het familiebedrijf uit Nijmegen een dubbele winst: Swartjes kan op kosten besparen en tegelijkertijd verder uitbreiden zonder extra personeel.

Waste Insight is een hybride ERP-systeem om in de afvalindustrie processen bedrijfsbreed  te digitaliseren en te automatiseren. Door de gecertificeerde koppeling tussen kernpartners AFAS en PieterBas  werkt Waste Insight als één bedrijfsbreed ICT-systeem. Ook bij een update of upgrade. Bedrijven hebben er geen omkijken naar en kosten voor het anders zo dure maatwerk.

Focus op een effectief debiteurenbeleid.

Swartjes is een van de meest innovatieve MKB-bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie dat nieuwe technologieën snel vertaalt in praktische toepassingen. Zo ging het bedrijf bijvoorbeeld als een van de eerste rijden met de tablet-boordcomputer, inclusief digitale begeleidingsbrief. Ook speelde Swartjes snel in op de digitale trend om de papieren weegbon, geleidebiljetten en facturen te vervangen voor digitale versies. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. Om continu aan die hoge eisen te voldoen, ligt de focus op efficiënter werken en kosten besparen door onder meer het mes in de papierberg te zetten. Dat scheelt bijvoorbeeld de aankoop van papieren geleidebiljetten en weegbonnen. Ook een optimale cashflow is een belangrijk aandachtspunt. Swartjes werkt daar aan door een korte periode tussen uitvoering van de werkzaamheden en de betaling ervan. Ook is er een sterke focus op een effectief debiteurenbeleid.

Vanuit één scherm alle taken uitvoeren

Swartjes heeft bedrijfsbreed de afvallogistiek en administratieve processen geautomatiseerd met Waste Insight. Orders worden direct vanuit de planning in PieterBas doorgezet naar de tablet-boordcomputer, inclusief alle digitale documenten. De chauffeur kan vanuit één scherm alle taken uitvoeren en weegt de vracht zelf op zijn tablet. Het gewicht wordt direct na het wegen klaargezet voor facturatie. Daardoor kan er dagelijks worden gefactureerd en worden nota’s eerder betaald. Met Waste Insight is ook de salarisadministratie en de financiële administratie van Swartjes geautomatiseerd, waaronder verwerking van bankafschriften, mailen van aanmaningen en digitaal accorderen van inkoopfacturen. Dat scheelt werk en daarmee tijd. Ook komt elke factuur die is verstuurd vanuit PieterBas, automatisch beschikbaar in de debiteurenbewaking van AFAS. Directe kosten, zoals een te verwachte factuur voor afvalverwerking, kan Swartjes vanuit PieterBas in AFAS opnemen als een verplichting. Hierdoor  is er altijd actueel inzicht in de bedrijfsresultaten.

Lees ook:
Swartjes Transport: kosten besparen en uitbreiden zonder extra personeel

Meer weten?

Lees dan de business case van Swartjes Transport. Of neem contact op met Arjen Cornelisse, tel. (024) 3585820 of e-mail: acornelisse@waste-insight.nl. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden van Waste Insight.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *