Start open standaard digitale begeleidingsbrief op 2 mei

Het gaat gebeuren! Nog iets meer dan een maand voordat alle betrokken in de afvalbranche serieus aan de slag gaan met de open standaard voor de digitale begeleidingsbrief. Dit gebeurt eind mei tijdens een zogeheten pressure cooker-bijeenkomst waar gedurende een paar dagen deskundigen samenkomen om de open standaard voor de digitale begeleidingsbrief vast te stellen.

Voorafgaand vindt op 2 mei as. bij TLN in Zoetermeer eerst nog een bijeenkomst plaats waar organisaties en bedrijven worden geïnformeerd over de stand van zaken en plannen met betrekking tot de open standaard voor digitale begeleidingsbrief.

Expertise en ervaring inbrengen
Zie de tweede mei als een opmaat naar de paar dagen durende denktank eind mei, zegt Pieter Bas Buskens van het gelijknamige bedrijf, gespecialiseerd in afvalsoftware. ‘Onder hoge druk, de naam pressure cooker zegt het al, wordt dan in relatief korte termijn de open standaard bepaald’, legt hij uit.

Betrokken organisaties, waaronder de NVRD, VA, BRBS, TLN, zijn nog op zoek naar softwareleveranciers en experts op gebied van afvalinformatiestromen die eind mei mee willen praten over de open standaard voor de digitale begeleidingsbrief.

Buskens is er dan ook bij. ‘We zijn uitgenodigd om op basis van onze expertise en ervaring met de digitale begeleidingsbrief input te leveren.’ Hij is daar blij om. We hebben de digitale begeleidingsbrief al op zo’n negen plaatsen draaien. ‘We kunnen daarom op basis van daadwerkelijke praktijkcases meepraten.’

Koploper in de markt
Het is niet de eerste keer dat de expertise van het bedrijf wordt gevraagd. ‘We staan er om bekend om snel op nieuwe ontwikkelingen in te spelen. Daardoor zijn we op veel terreinen koplopers in de markt. Om die reden zijn we in het verleden al meermalen uitgenodigd door gerenommeerde instanties, waaronder het LMA, om mee te praten en onze visie te geven op toonaangevende trends’, zegt Buskens.

‘Dat doen we altijd graag. Voor onze klanten is de digitale begeleidingsbrief een belangrijke ontwikkeling. En wat voor onze klanten belangrijk is, bepaalt voor ons de koers die we varen als nieuwe trends zich in afvalland aandienen.’

Aanmelden
Iedereen die de bijeenkomst op 2 mei wil bezoeken, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar afval@tln.nl onder vermelding van naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer en e-mailadres.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *