Seminar over ROVA-project 100-100-100

Een substantiële daling van de hoeveelheid restafval met 89 procent. Dat is een van de resultaten van het ROVA-project 100-100-100 dat plaatsvond van 1 januari tot 10 april van dit jaar. Per deelnemend huishoudend werd er in die periode 21,5 kilo afval aan de weg gezet. Gemiddeld is dat in Nederland 210 kilo.

Belangrijkste doelstellingen van ‘100 huishoudens, 100 dagen, 100% afvalvrij’ waren verbetering van het milieu en het besparen van grondstoffen. De proef werd uitgevoerd door afvalinzamelaar ROVA in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (gedrag) en de Universiteit Utrecht (milieu).

Seminar over resultaten
Op vrijdagmiddag 5 juni wordt een seminar georganiseerd over 100-100-100. Behalve de presentatie van de resultaten, wordt ook antwoord gegeven op de vraag hoe de deelnemende gezinnen er in zijn geslaagd hun hoeveelheid restafval zo drastisch te laten slinken.

Daarna dragen de ROVA en de universiteiten het stokje over aan overheid en bedrijfsleven, waaronder staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu. Het is aan hen om de resultaten van de proef te vertalen naar beleid, betere producten en productketens voor een afvalloze samenleving.

Het seminar is bedoeld voor de deelnemers aan 100-100-100, consumentenorganisaties, bedrijven (producenten, recyclingindustrie en retail), overheid en branchegenoten. Met hen wordt op 5 juni ook gediscussieerd over de mogelijkheden die het ROVA-project biedt aan spelers in de afval- en grondstoffenketen.

Het seminar vindt plaats in Hotel van der Valk aan de Nieuwleusenerdijk 1 in Zwolle. Deelname is gratis. Aanmelden kan via: www.100-100-100.nl/aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *