Samsung Galaxy S IV te vroeg voor flexibele display (video)

Naar alle waarschijnlijkheid lanceert Samsung begin volgend jaar de Galaxy S IV. De kans dat  het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant een flexibel scherm krijgt is uiterst klein. Maar volgens berichtgeving van The Wall Street Journal komt Samsung in de eerste helft van 2013 wel met smartphones met flexibele displays. De eerste toestellen zouden zelfs al in de eerste helft van volgend jaar van de band moeten rollen.

Het IndustrieBlog berichtte eerder al dat Samsung is gestart met de productie van flexibele amoled-displays die onder de merknaam Youm op de markt worden gebracht.  De schermen zijn dunner dan displays die al op de markt zijn. Youm-amoleds zijn 0,6 millimeter dik, bestaande schermen gemiddeld zo’n 1,8 millimeter.

De flexibiliteit van deze eerste generatie displays heeft wel zijn beperkingen omdat ze nog worden beschermd door een flinterdunne laag onbuigbaar glas. Samsung heeft de technologie vooral ontwikkeld om in de toekomst flexibele smartphones te kunnen maken van plastic in plaats van metaal. De toestellen zijn daardoor niet alleen goedkoper te ontwikkelen. Ze zijn ook lichter, buigzaam, nagenoeg onbreekbaar en hebben dunnere randen.

Bovendien gaan de toestellen veel langer mee omdat ze vrijwel onverwoestbaar zijn. De specificaties zouden vergelijkbaar zijn met die van bestaande toestellen van Samsung.

Oprolbare Galaxy Skin
Samsung lanceerde vorig jaar al de Galaxy Skin, zowel de behuizing als het beeldscherm van deze smartphone zijn flexibel. Het toestel, dat nog niet op de markt is, kan helemaal worden opgerold en is gemaakt van het ijzersterke grafeen. Daardoor blijft de Skin zelfs na een zware hamerslag ongeschonden.

Ook andere fabrikanten werken aan flexibele schermen. LG startte eerder dit jaar als eerste met de grootschalige productie van flexibel schermen. Ook Corning, producent van het ijzersterke en krasvaste Gorilla Glass dat onder meer onder meer in de iPhones en de Samsung Galaxy S III zit, heeft flexibel glas ontwikkeld. Het tot Willow Glass gedoopte glas is superdun en kan ook worden gebruikt voor zonnecellen of een apparaat met een buitenkant die helemaal van het nieuwe Corning-glas is.

Ook kan het het flexibele glas worden gecombineerd met een glassubstraat met aanraakgevoelige sensoren zodat er een touchscreen van kan worden gemaakt.

Meer weten over het laatste technieuws? Lees dan het dossier ‘Techniek’ op het PieterBas-blog.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *