‘Samen slimmer afval verwerken’ thema Recycling 2019

Recycling vakbeurs 2019 afval verwerken Evenementenhal Gorinchem PieterBas Automatisering

‘Samen slimmer afval verwerken’. Dit is het thema van Recycling 2019, de vakbeurs die dit jaar voor de tiende keer plaats vindt van 19 tot en met 21 november a.s. in Gorinchem. Het thema onderstreept volgens de organisatie de noodzaak van ketensamenwerking, en nieuwe processen en techniek. Behalve de thema’s kondigde de organisatie ook aan dat er dit jaar een uitgebreider kennisprogramma komt voor gemeenten, afvalverwerkers en bedrijven met grote afvalstromen. Een aandachtspunt tijdens de vakbeurs is ook Nederland circulair in 2050. Daarom staan de spotlights op innovaties die dat – door een combinatie met nieuwe kennis en samenwerkingen – mogelijk maken.

Afval verwerken 

Behalve het overkoepelende thema ‘Samen slimmer afval verwerken’ zijn er drie onderliggende thema’s. ‘Veilig en gezond afval verwerken’ is daar één van. Daarbij gaat het onder meer om nieuwe manieren en technieken voor duurzame inzetbaarheid en een veiligere omgeving in de afvalsector. De andere twee thema’s zijn ‘kunststofrecycling naar 2025’ dat focust op de operationele stappen die moeten leiden tot een circulaire kunststofketen en ‘voorsprong door techniek’ dat ingaat op de meest duurzame en effectieve recyclingtechnieken en -processen. Een van de vragen die dit jaar centraal staat op de beursvloer is hoe afvalinzamelaars en -verwerkers de waarde van het recyclaat uit de afvalstromen kunnen verhogen. Welke nieuwe kennis is daarvoor recent beschikbaar gekomen en wat zijn technisch nieuwe mogelijkheden? De 150 exposanten en verschillende sprekers geven praktische antwoorden en belichten daarbij ook de nieuwe mogelijkheden. Het kennisprogramma op de beursvloer besteedt extra aandacht aan de praktische kant van het thema ‘veilig en gezond afval verwerken’, onder meer met de duurzame inzetbaarheid en veiligere omgeving in de afvalsector. Het programma is gericht op praktische handvatten voor de afvalketen en wordt samengesteld in samenwerking met onder meer de brancheverenigingen en kennispartijen.

App Meet & Match

Zakelijk Tinder voor de afvalindustrie. Dat is de app Meet & Match waarmee exposanten en bezoekers zakelijke dates vinden tijdens Recycling 2019. De app linkt volgens de beursorganisatie bedrijven en personen met dezelfde voorkeuren. Daardoor zouden zij razendsnel relevante leads ontmoeten. Met de app hebben exposanten bovendien een middel om hun leads te registreren en te kwalificeren. Met de data die hen dat oplevert, kunnen ze direct aan de slag en hebben ze een rapportage op basis waarvan ze kunnen afleiden hoe succesvol hun beursdeelname was. Behalve dat biedt de app ook actuele en relevante beursinformatie, zoals openingstijden, het kennisprogramma, de deelnemerslijst en de plattegrond. De app is gratis en is er in het Nederlands, Engels en Duits. 

Meer weten?

Recycling 2019 is de vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement. Het vakevenement trekt jaarlijks ruim 5.000 afvalprofessionals. De recyclingvakbeurs vindt plaats van 19 tot en met 21 november a.s. in Gorinchem. Wilt u meer weten over de beurs? Kijk dan op de website. Informatie over de app Meet & Match vindt u hier. Daar kunt u ook een video bekijken en de app downloaden voor Android of iOS.

Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering? Kijk dan op de pagina ‘Wat leveren wij’. Of neem contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook  en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *