Recycling 2017: vakbeurs voor innovaties in de afvalindustrie

Recycling 2017 recyclingvakbeurs PieterBas Automatisering

Reduce, Re-Use en Recycling. Dit thema staat centraal tijdens Recycling 2017 die plaatsvindt van 24 tot en met 26 oktober in de Evenementenhal in Gorinchem. Speerpunten zijn onderwerpen als ‘van afval naar grondstof’, ‘circulaire economie’, ‘ketensamenwerking’ en ‘innovatieve ontwikkelingen’. Nieuw dit jaar is het Circulair Paviljoen waarvoor de beursorganisatie samenwerkt met BinBang, een systeem om makkelijk afval te scheiden. Deze circulaire start-up brengt bezoekers in het paviljoen via speeddates in contact met jonge bedrijven. Ook zijn er in het Circulair Paviljoen workshops en demonstraties.

Must-See route met innovaties

Tijdens Recycling 2017 zet de beursorganisatie de lijn van vorig jaar door om meer beleving op de beursvloer te krijgen. Zo is er een Must-See Route voor bezoekers die leidt langs innovaties van exposanten. Verder deelt  een serie aan vakprofessionals uit de sector hun visie op actuele thema’s en geeft MVO Nederland kennissessies over de circulaire economie op de beursvloer. Op woensdag en donderdag geven de theatrale afvalbutlers acte de presence en maakt kunstenares Cristina Villalba kunstwerken van materialen als kunststof, steen en glas. Branchevereniging BRBS Recycling organiseert ook dit keer weer op de woensdagochtend ‘Het Recyclingsymposium’. Sprekers uit overheid en bedrijfsleven vertellen over de de noodzaak van de circulaire economie en hoe ver Nederland daar inmiddels mee is.

Belangrijk netwerkevent

Recycling 2017 is volgens Robin Vissers van de vakbeurs de plek om kennis te maken met de nieuwste oplossingen, producten en diensten. ‘Om die reden komen onder meer afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeentes gericht naar de Gorinchem’, zegt ze. ‘Net als andere jaren is de beurs ook dit keer weer het netwerkevent voor de sector. De recyclingvakbeurs is de enige beurs voor de afvalindustrie waar vakprofessionals uit de sector elkaar treffen. Dit is net zo belangrijk als kennismaken met de innovaties die de bedrijven presenteren en de beleving op de beursvloer. Zowel voor exposanten als bezoekers.’

Beursdata Recycling 2017

Voor het achtste jaar op rij wordt Recycling georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. De vakbeurs vindt dit jaar plaats op 24, 25 en 26 oktober. Meer informatie: www.recyclingvakbeurs.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *