Recycling 2013, dag 1: ‘WeegApp PieterBas is vooral praktisch’ (video)

PieterBas Automatisering Recycling 2013Ongelofelijk, zo veel noviteiten bij elkaar. De bezoekers van de stand van PieterBas Automatisering waren vandaag tijdens Recycling 2013 één voor één enthousiast over alle innovaties die het in standaard software gespecialiseerde PieterBas in Gorinchem demonstreerde.

Dat de nieuwe standaard EBA (elektronische biljet afvalstoffen) al op een boordcomputer draait, was voor iedereen nieuw, zeggen verkoopadviseurs Frank Dusée en Johan Zandee. ‘En dan hebben we er nog niet eens bij verteld dat het wel de nieuwe standaard afvalboordcomputer is die PieterBas samen met Promotheus heeft ontwikkeld.’

Flexibel onbemand wegen
PieterBas toont tijdens Recycling 2013 een scala aan noviteiten waaronder behalve de EBA en de standaard afvalboordcomputer ook de WeegApp. ‘De bezoekende bedrijven waren hier erg enthousiast over’, vertellen Dusée en Zandee. ‘De WeegApp is erg praktisch omdat er makkelijk en snel mee kan worden gewerkt’, tekenden zij tijdens de beurs op.

‘Maar vooral omdat omdat er door deze nieuwe manier van onbemand wegen geen hardware of pasje nodig is, bleek ook een veel genoemd pluspunt’, vertellen ze. ‘Dat scheelt namelijk niet alleen de investering in de weegzuil, ook kan er veel flexibeler mee worden gewerkt, zoals onbemand inwegen en bemand uitwegen of andersom.’

Platform voor innovaties
PieterBas is op z’n plaats op de vakbeurs in Gorinchem waar ook nog de komende twee dagen nieuwe trends en ontwikkelingen in de recycling centraal staan. Een voorbeeld daarvan is de geijkte weegoplegger van Welvaarts Weegsystemen. Na de officiele presentatie tijdens de ReinigingsDemoDagen in mei, is de weegoplegger al op meerdere vakbeurzen in Nederland en daar buiten enthousiast ontvangen.

De ijkoplegger wordt onder meer gebruikt door afvalinzamelaars, in Nederland, Duitsland en België die een totaal-weegsysteem op hun vuilniswagen hebben, zegt Eddy van der Aa van Welvaarts. Ook klanten met een geijkt kraanweegsysteem kunnen de ijkoplegger laten komen voor certificatie van de kraanweegsystemen’, legt hij uit.

‘Het meest interessant is de ijkoplegger voor klanten die óf ver van onze standplaats den Bosch wonen, en/of veel voertuigen met weegsystemen bij elkaar hebben staan’ aldus Van der Aa. ‘In België en Duitsland zijn herkeuringen wettelijk verplicht en zijn betrokken bedrijven blij dat de ijkoplegger hen op een snelle manier kan ontzorgen.’

Lees ook: Welvaarts oplegger kan mobiele weeginstallaties op locatie ijken.

Robot met een brein
Een high tech innovatie is de robot van het Finse ZenRobotic die uit een stroom bouw- en sloopafval feilloos metaal, hout en steen sorteert. ‘Het is een robot met artificial intelligence die, in tegenstelling tot de industriële robots, zelfstandig kan denken’, vertelt Rainer Rehn van het bedrijf op de beursvloer.

Robot bouw- en sloopafval PieterBas AutomatiseirngTussen de acht en twaalf sensoren registreren de structuur, kleur en gewicht van de afvalstroom, legt hij uit. ‘Het brein van de robot analyseert die gegevens en bepaalt zonder welke input dan ook wat er moet worden gesorteerd. De robot is zo intelligent dat er niet alleen zelfstandig beslissingen worden genomen, maar dat eenzelfde beweging ook nooit twee keer wordt uitgevoerd’, zegt Rehn.

De robot die in Nederland bij Baetsen inmiddels in gebruikt is (zie video), bewijst z’n waarde vooral omdat er rond de klok kan worden gewerkt. ‘Daarmee is de robot veel kapitaal-effectiever’, aldus Rehn. ‘Als bij een bedrijf nu drie mensen in een shift werken, wordt maar zo’n 20 procent van de effectieve uren per jaar benut. Met de robot is dat 100 procent. Tel uit je winst.’

Deelname Recycling 2013 gratis
Bezoek aan Recycling 2013 is voor vakprofessionals gratis. Voor informatie over Recyling 2013 klik hier en voor aanmelding klik hier.

Wilt u op de hoogte blijven van de innovatieve ontwikkelingen bij PieterBas, volg ons dan op TwitterLinkedIn en Facebook. U kunt ook hier onder een reactie achter laten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die PieterBas Automatisering kan bieden of wilt u tijdens Recycling 2013 een afspraak maken op de stand van PieterBas? Bel of mail dan met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820, email: bpunselie@pieterbas.nl

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *