De planner, chauffeur en weegmeester gaan met de EBA digitaal

De chauffeur gaat met de EBA digitaal mobiel werken papierloos rijden PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware

Het geleidebiljet dat met de order automatisch naar de wagen gaat. Ook als een opdracht tussendoor verandert of als er een spoedorder tussendoor komt. Met de EBA, de elektronische begeleidingsbrief afval, kunnen bedrijven tegelijkertijd papierloos rijden en processen stroomlijnen. Door de EBA is het voor de planner, chauffeur en weegmeester veel makkelijker. Het scheelt ze niet alleen werk. Ook is de kans op fouten minder.

De EBA is de elektronische begeleidingsbrief afval, een open standaard om papieren documenten en communicatie te digitaliseren. Gegevens worden automatisch uitgewisseld. Zo gaat het gewicht na het wegen automatisch naar alle betrokken partijen in de afvalketen. Met als voordelen onder meer: efficiënter werken, kosten besparen en minder fouten. Meer weten? Lees dan: EBA is win-win: papierloos rijden, sneller wegen en kosten besparen.

Minder werk voor de planner

Minder werk omdat het papieren geleidebiljetten en andere documenten bij een order dagelijks niet meer met de chauffeur mee hoeven. Dat is een van de voordelen van de EBA voor de planner. Die heeft daardoor ook geen extra werk meer als er een opdracht tussendoor komt of een order onverwachts verandert. Nee, de digitale planner ziet het geleidebiljet helemaal niet meer. De EBA gaat automatisch met een order mee naar de tablet of boordcomputer van de chauffeur. Dat maakt het voor de planner niet alleen makkelijker waardoor het ‘m minder tijd kost. Ook is de foutkans aanzienlijk kleiner waardoor onnodig herstelwerk verdwijnt.

Meer weten? Lees dan: de planner gaat met de EBA digitaal.

EBA open standaard de digitale planner Digitalisering in de afvalindustrie standaard afvalsoftware PieterBas Automatisering
Als de planner de orders aan de wagens toewijst, gaat de EBA automatisch mee.

Geen papier- en schrijfwerk voor de chauffeur

Al het papier uit de cabine. Dat is een van de voordelen van de EBA voor de chauffeur. Met de open standaard zijn papieren documenten als rittenstaten, opdrachtbonnen en geleidebiljetten verleden tijd. Ook heeft hij geen extra werk als er een order verandert en hij het geleidebiljet met de hand moet aanpassen. Nee, de digitale chauffeur ziet het geleidebiljet helemaal niet meer. Bij het starten van de order op z’n tablet of boordcomputer haalt hij de EBA automatisch binnen. Daarmee is voor de chauffeur ook het ‘schrijfwerk’ van de baan. Behalve dat hij daardoor minder fouten maakt, scheelt dat ook werk en daarmee tijd.

Meer weten? Lees dan: de chauffeur gaat met de EBA digitaal.

EBA open standaard Gebr. van der Putten digitaal rijden tablet mobiel werken onbemand wegen Digitalisering in de afvalindustrie PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware
De chauffeur heeft de EBA altijd bij zich en kan die bij controle onderweg als pdf aan de handhavers tonen.

De weegmeester houdt met de EBA tijd over

Geen stapels papieren geleidebiljetten meer printen. Dat is een van de voordelen van de EBA voor de weegmeester. Ook hoeft hij niet oeverloos meer met de chauffeurs communiceren over de vracht en het vastgelegde gewicht. En dat terwijl hij tussendoor ook nog eens de werf op moet om een vracht te controleren en te accepteren. De digitale weegmeester ziet de EBA niet meer, heeft rust en houdt ook nog eens tijd over. Zo kan hij bijvoorbeeld tussendoor op de shovel klimmen om een berg gesorteerd afval te verplaatsen. Zelfs als er tussendoor een vracht moet worden geaccepteerd kan hij blijven zitten. Dat doet hij met z’n tablet. Ook dit gaat digitaal.

Meer weten? Lees dan: de weegmeester gaat met de EBA digitaal.

De weegmeester heeft door de EBA minder werk en hoeft papieren geleidebiljetten niet meer te printen.
De weegmeester heeft door de EBA minder werk en hoeft papieren geleidebiljetten niet meer te printen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over EBA en de mogelijkheden die de PieterBas-software biedt? Kijk op de pagina over de EBA of in het dossier ‘Regelgeving en open standaards’. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *