#PieterBas speelt zich met Flipboard-magazines in de kijker

Digitalisering afvalindustrie PieterBas Automatisering Flipboard-magazineVoor PieterBas is het inmiddels een standaardonderdeel van de contentmarketing: de inzet van Flipboard-magazines.

Behalve dat de maandelijkse nieuwsbrief ook als digitaal magazine kan worden gelezen, verschenen er al ‘Flipboards’ over tal van andere onderwerpen.

Bijvoorbeeld over digitalisering in de afvalindustrie, STOSAG-standaarden, groen rijden en wegen en weegbruggen, maar ook over bioplastics.

>> Klik op de afbeelding en lees het magazine. Daar is geen app voor nodig.

Lezer informeren
Bij de Flipboard-magazines van PieterBas is steeds de insteek: de lezer gericht informeren door per thema een uitgebreid pallet aan onderwerpen belichten. Het wordt de lezer makkelijk gemaakt, die heeft in één tijdschrift alle informatie over een specifiek onderwerp bij de hand. Eindeloos op internet surfen naar artikelen is daarmee verleden tijd. Dat heeft PieterBas al gedaan.

Die aanpak viel Inge Sijpkens op, ze is blogger sociale mediaspecialist voor de bouw en co-auteur van het boek ‘Van weerstand naar transparant’. Op haar eigen blog beschrijft ze de PieterBas-case: ‘Eenvoudig je eigen online magazine samenstellen met Flipboard. Case: PieterBas Automatisering’.

Case PieterBas
Flipboard case PieterBas Automatisering Inge SijpkensInge beschrijft in haar case hoe PieterBas Flipboard gebruikt.

Ze noemt daarbij als voorbeelden onder meer flipboard als bron van achtergrondinformatie bij blogs én in combinatie met de digitale nieuwsbrief.

Daarbij kan de inhoud van de nieuwsbrief ook als Flipboard-magazine worden bekeken.

Het bedrijf merkt dat het door lezers wordt gewaardeerd, schrijft Inge. ‘Het is een hele toegankelijke manier om informatie te presenteren omdat het er zo mooi en overzichtelijk uitziet.’

Een voordeel is ook dat er kan makkelijk door het magazine kan worden gebladerd en dat het zowel op de PC als op een tablet of smartphone worden ingekeken.

Meer weten over Flipboard en de PieterBas-case, lees dan de post van Inge. Dat kan door op de afbeelding te klikken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *