PieterBas in 2015: nog meer innovaties

Afvalboordcomputer PieterBas Automatisering Recycling 2014De laatste innovatie is eind 2014 nog maar nauwelijks officieel gelanceerd of PieterBas staat al weer aan de vooravond van een nieuwe introductie.

Na het all-in abonnement waarmee bedrijven voor een klein vast bedrag per maand over alle PieterBas-software beschikken, volgt een zo nog grotere innovatie.

Later in januari lanceert PieterBas een upgrade van de bestaande mobiele apps. Met deze nieuwe 2.0 versie kunnen bedrijven nog gemakkelijker ook mobiel met PieterBas werken. Belangrijkste verschil is dat alle apps van PieterBas nu zijn geïntegreerd in één Mobiele Werkomgeving gebaseerd op HTML5.

Direct na de lancering deze maand (januari, red.) publiceert het PieterBas-blog een interview met algemeen directeur Pieter Bas Buskens over deze nieuwe mobiele werkomgeving van PieterBas.

Nieuw is het mobiele werken voor PieterBas niet. Al sinds 2012 werken klanten bijvoorbeeld al met een app voor ordermanagement, de digitale begeleidingsbrief en de WeegApp om onbemand te kunnen wegen.

Lees ook:
Boordcomputer of smartphone in cabine of allebei?

Trendsettend
Ook bij de ontwikkeling en invoering van de EBA, de elektronische begeleidingsbrief afvalstoffen, is PieterBas trendsettend. Behalve dat de technisch specialisten nauw betrokken waren bij de totstandkoming, werkten de klanten van PieterBas ook als eerste met de EBA, waaronder de Baetsen GroepVan Dijk Containers of HVC die op de weegbruggen zelfs al vrachten ontvangt met de laatste 1.1 versie van de EBA.

Digitaal magazine
Ook op het gebied van contentmarketing innoveert PieterBas constant. Zo werd begin vorig jaar de nieuwe digitale nieuwsbrief geïntroduceerd die de maandelijkse gepubliceerde artikelen combineert met een handig digitaal magazine.

Wegen en weegbruggen magazine Flipboard PieterBas AutomatiseringPieterBas gebruikt daarvoor Flipboard om digitale tijdschriften te maken; vaak thematisch gebundeld, zoals bijvoorbeeld over:
Digitalisering in de afvalindustrie
Digitale begeleidingsbrief en EBA
Wegen en weegbruggen
Digitaal factureren

Het gebruik van Flipboard was voor auteurs Inge Sijpkens en Sascha Murks reden om PieterBas op te nemen als case in hun boek: ‘Online marketing in de bouw’. De post die Inge eerder over PieterBas op haar eigen blog publiceerde sloeg aan en was in 2014 een van de meest gelezen artikelen.

Volop in de media 
Met de innovatieve ontwikkelingen haalde PieterBas net als 2013 ook in 2014 weer regelmatig de pers, waaronder meerdere posts op de Afvalgids.nl, artikelen in het TNO Magazine en in GRAM van de NVRD.

En met als kers op de taart een item over de afvalboordcomputer in het TV-programma ‘RTL Transportwereld’.

Meer weten? 
Wilt u alle innovaties van PieterBas volgen en op de hoogte blijven de nieuwe trends in de afvalindustrie? Volg PieterBas dan op Twitter, LinkedIn of Facebook. Of meld u aan voor de maandelijks nieuwsbrief. Dan kan via de link op de homepage.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *