Paul van der Linde (TLN) krijgt eerste boek ‘Digitalisering in de afvalindustrie’

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Paul van der Linde van TLN heeft tijdens Recycling 2018 het eerste exemplaar in ontvangst genomen van ‘Digitalisering in de afvalindustrie’. Het boek van @B2Bjournalist en techblogger Marguerite Tachet beschrijft wat digitalisering is en hoe het in de praktijk werkt voor de planner, chauffeur, weegmeester en administrateur. Van der Linde stond aan de wieg van de EBA, het elektronische geleidebiljet afval, die in alle hoofdstukken aan bod komt. Logisch, vindt  hij. ‘De EBA is belangrijk voor digitalisering. Het biedt tegelijkertijd mogelijkheden om zowel papieren documenten te digitaliseren als de communicatie tussen bijvoorbeeld de chauffeur en de planner op kantoor’, aldus Van der Linde tijdens de officiële lancering van het boek. ‘Daardoor draagt de EBA bij aan integratie van de verschillende schakels in de afvalketen’, noemt hij als belangrijk voordeel.

‘Digitalisering in de afvalindustrie’ bundelt de posts die Marguerite Tachet schreef voor het PieterBas-blog en staat onder eindredactie van Frank Dusée. Het boek is te koop bij Bol.com. Klik hier om te bestellen.

EBA levert kostenbesparing op

De EBA heeft voordelen voor de hele afvalindustrie, zei Van der Linde desgevraagd na de lancering van het boek. ‘Maar vooral voor afvalinzamelaars en -transporteurs’, voegde hij daar aan toe. De winst is volgens hem tweeledig. ‘Bedrijven die met de EBA werken, kunnen aanzienlijk op kosten besparen’, noemde hij als eerste. ‘Een ander voordeel is dat er met de EBA geen fouten meer worden gemaakt in de communicatie tussen de schakels in de afvalketen. ‘Behalve dat gaat het werken met de EBA makkelijk en snel. Bijvoorbeeld als een chauffeur een order met een tablet uitvoert of bij digitaal wegen’, noemde hij verder. ‘Daardoor levert de EBA ook nog eens tijdwinst op zodat bijvoorbeeld de wachtrijen voor de weegbrug afnemen.’

Meer weten? Lees dan het interview met Paul van der Linden op het PieterBas-blog of bekijk ook de video van de lancering hierboven.

Lancering boek 'Digitalisering in de afvalindustrie' Recycling 2018 recyclingvakbeurs digitalisering Paul van der Linde TLN Bol.com

>> Foto: Paul van der Linde van TLN (r) bekijkt ‘Digitalisering in de afvalindustrie nadat hij het eerste exemplaar in ontvangst nam tijdens Recycling 2018. Auteur Marguerite Tachet (l) vertelt hoe het boek tot stand is gekomen. (Bekijk ook de video van de lancering hierboven, red.)

Enthousiaste reacties beursbezoekers

De lancering van ‘Digitalisering in de afvalindustrie’ was tijdens Recycling 2018. ‘We kijken terug op een zeer geslaagde beurs’, zegt verkoopadviseur Frank Dusée. ‘Dit jaar was het thema digitalisering. De bezoekers waren daar erg enthousiast over’, blikt hij terug. ‘Vooral omdat we – in lijn met het boek – digitalisering specifiek hebben toegespitst op de digitale planner, digitale chauffeur, digitale weegmeester en digitale administratie. ‘Daardoor was op de stand direct te zien wat digitalisering betekent voor elke specifieke functie. Door deze focus was ook gelijk duidelijk dat bedrijven al hun processen kunnen digitaliseren. Vooral het feit dat PieterBas voor dat complete traject een totaaloplossing biedt, leidde tot positieve reacties. Voor beursbezoekers was dit bovendien aanleiding te onderzoeken wat voor hen de voordelen zijn van digitalisering. Daarmee dragen we bij aan bewustwording. Dat was ook de opzet. Blijkens de reacties van vakprofessionals zijn we hier ook in geslaagd.’

Meer weten?

Benieuwd naar ‘Digitalisering in de afvalindustrie’? Lees dan ook de posts over de hoofdstukken:
Hoofdstuk 1 boek: de digitale planner
Hoofdstuk 2: de digitale chauffeur
Hoofdstuk 3: de digitale weegmeester
Hoofdstuk 4: de digitale administrateur

Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas? Neem dan contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Of volg  het PieterBas-blog dan op TwitterLinkedIn of Facebook.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *