Orders afvalindustrie mobiel afhandelen met tablet-boordcomputer (video)

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De inzameling van rest- en afvalstoffen digitaliseren en automatiseren. Dat kan met de speciaal door PieterBas Automatisering ontwikkelde tablet-boordcomputer, een app die draait op een standaard tablet. Bedrijven besparen daarmee tijd én geld  op hun inzameling zonder investering in dure inbouwapparatuur in de wagens. De tablet-boordcomputer is volledig geïntegreerd met de planning in de PieterBas-software. Zodra orders zijn ingepland, krijgt de chauffeur ze volautomatisch binnen op z’n tablet in de cabine. De planner wordt op zijn beurt continu op de hoogte gehouden van de orderstatus op de verschillende auto’s. Indien nodig wordt ook de elektronische begeleidingsbrief meegestuurd. Bij wijzigingen in de planning worden ook de digitale formulieren automatisch gecorrigeerd. Invulfouten zijn daardoor uitgesloten en de chauffeur hoeft nooit terug naar de werf om een geleidebiljet op te halen.

Onbemand wegen

Van iedere order kunnen foto’s worden gemaakt door de chauffeur. Eventueel kan de opdrachtgever een handtekening zetten voor akkoord. Foto en handtekening worden automatisch toegevoegd aan de PieterBas-software voor controle en facturering. De tablet-boordcomputer geeft ook de exacte positie van auto’s en containers door. Hierdoor kan de planning flexibel werken en wordt het wagenpark optimaal ingezet. De chauffeur weet bovendien altijd precies waar een container geplaatst is waardoor hij nooit hoeft te zoeken. Eenmaal op de weegbrug kan de chauffeur vanuit de cabine zelf de weegbrug bedienen zonder tussenkomst van een weegoperator. Het wegen gaat zo efficiënter en sneller en de orders staan direct klaar voor facturatie.

Efficiënt en snel werken

Swartjes Transport is in 2006 begonnen met de PieterBas-software. ‘In 2014 zijn we overgestapt op de Express-versie’, vertelt planner Twan de Klein. Dat heeft volgens hem veel digitale voordelen. ‘Waaronder digitaal factureren, digitaal ordermanagement en digitaal versturen van de orders naar de chauffeur. Dat werkt heel prettig. Ook kunnen we efficiënt en snel werken. Vanuit de planning komt de order op de tablet binnen. Die kan de chauffeur aannemen, navigeren naar de plaats en bij aankomst het containernummer invullen waardoor de order gelijk is afgehandeld.’ Doordat Herms processen heeft gedigitaliseerd, kunnen de chauffeurs hun vrachtbrief ook gelijk digitaal laten aftekenen op de tablet. ‘Door deze technologie kunnen we meedoen met de landelijke aannemers in afvalland’, aldus Wim Sterken in de video.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het onderweg mobiel afhandelen van orders met de tablet-boordcomputer? Neem dan contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *