Operationele risico’s en kosten verlagen door data real-time uit te wisselen

AMCS Mobile Workforce mobiel werken real-time data uitwisselen inzameling huishoudelijk afval bedrijfsafval AMCS Group PieterBas Automatisering

Alle informatie over orders, routes en voertuigen continu up-to-date. Dit is en van de voordelen die AMCS Mobile Workforce biedt door het real-time uitwisselen van data tussen het mobiele apparaat van de chauffeur en de backoffice. Het geïntegreerde mobiele systeem beperkt hierdoor de operationele risico’s en voorkomt extra kosten door gemiste ledigingen. Bovendien hebben de planners en klantenservice op elk moment inzicht in de actuele informatie waardoor afvalinzamelaars hun klanten beter, efficiënter en tegen lagere kosten van dienst kunnen zijn.

Meer weten? Lees dan ook de post op de AMCS-website: digitale orderadministratie Mobile Workforce biedt up-to-date route-informatie.

Kosten van dure eenmalige ledigingen verlagen

Up-to-date informatie over een order is belangrijk voor afvalinzamelaars, blijkt uit een interview met Ken Tierney, productmanager bij AMCS. ‘De planner weet gedurende de dag waar de chauffeur is en welke containers hij heeft geleegd en zo niet – waarom. In alle gevallen wordt geregistreerd waarom de container niet is geleegd, zoals foto’s en aantekeningen, allemaal met tijd, datum en GPS-stempel. Hierdoor is de kans minder groot dat de chauffeur een lediging mist en hoeven er geen onnodige kosten te worden gemaakt voor een extra lediging.” De constant beschikbare real-time informatie vermindert volgens hem ook het risico dat de afvalinzameling niet binnen de gestelde tijd wordt uitgevoerd. ‘De planner heeft een overzicht van de orders en weet of een chauffeur voorloopt op z’n route of, nog belangrijker, of hij daarop achterloopt. Omdat ook bekend is waar voertuigen zijn ten opzichte van planning kan de planner sneller reageren. Door bijvoorbeeld een order direct opnieuw toe te wijzen aan een andere chauffeur of door een spoedorder in te plannen voor de chauffeur die voorloopt op z’n planning. Dit verlaagt de kosten van de dure eenmalige ledigingen en verbetert tegelijkertijd de operationele efficiëntie.’

Meer weten?

AMCS Mobile Workforce is een van de zes oplossingen van AMCS Platform, een volledig geïntegreerde ‘end-to-endoplossing voor het digitaliseren en automatiseren van alle operationele processen van afvalinzamelaars en -verwerkers, en recyclers van metaal, papier en kunststof.

Kijk voor meer informatie op de website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *