Rolcontainers ook in 2.0 versie mobiele tablet-oplossing

De 2.0-versie van de mobiele tablet-oplossing van PieterBas Automatisering beschikt ook over de functionaliteit voor rolcontainers. Daardoor kan het inzamelen van bedrijfsafval onderweg mobiel worden afgehandeld.

De oorspronkelijke mobiele werkomgeving bood al de mogelijkheid voor het ordermanagement van afzetcontainers. Sinds de upgrade naar de 2.0 versie, begin dit jaar, kan dat nu ook voor rolcontainers. Daarmee biedt PieterBas een mobiel totaalpakket voor inzamelaars van bedrijfsafval in de Nederlandse afvalindustrie.

Complete ordermanagement afhandelen
Met de mobiele werkomgeving kan het complete ordermanagement voor rolcontainers worden afgehandeld; van het starten van de ritten van die dag, het registreren van de geleegde containers, het tussentijds raadplegen van de routelijst tot het opvragen van de digitale begeleidingsbrief voor transport naar een verwerkingslocatie.

In de mobiele werkomgeving kan zowel het gewicht van iedere individuele rolcontainer worden geregistreerd als het totaalgewicht van de wagen op de weegbrug. Deze weging kan de chauffeur zelf uitvoeren met de geïntegreerde WeegApp op zijn tablet.

Behalve tracking & tracing van voertuigen en containers, zijn ook foto’s en handtekeningen standaard onderdeel van de 2.0 versie van de mobiele werkomgeving van PieterBas.

Efficiëntie door samenwerking
De mobiele werkomgeving is volledig met de PieterBas-software geïntegreerd. Terwijl de chauffeur zijn orders volautomatisch van de planning doorkrijgt, wordt de planner op zijn beurt via status-updates continue op de hoogte gehouden. De planner kan hierdoor op ieder gewenst moment de planning aanpassen; zo kan hij extra ledigingen in een actieve rit toevoegen of orders herplannen door ze simpelweg naar een ander voertuig te ‘slepen’.

Die digitale afstemming heeft als voordeel dat de samenwerking tussen planner en chauffeur optimaal is, waardoor routes en ritten altijd optimaal efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

Data altijd beschikbaar
De mobiele tablet-oplossing van PieterBas draait op een speciaal daarvoor ontwikkeld onafhankelijk HTML5-platform. Daardoor kunnen bedrijven er met elk besturingssysteem mee werken; van Windows tot iOS en Android.

Een belangrijk voordeel van dit onafhankelijke platform is dat alle data altijd beschikbaar is, ook als onderweg de internetverbinding wegvalt. Chauffeurs hebben ordergegevens steeds bij de hand en kunnen doorgaan met inzamelen, ook als ze in een gebied rijden waar het mobiele bereik tijdelijk onvoldoende is.

All-in abonnement
De mobiele tablet-oplossing is beschikbaar in een all-in abonnement van PieterBas. Bedrijven hoeven daardoor niet extra te investeren als ze hun functionaliteiten willen uitbreiden. Het vaste bedrag per maand is inclusief updates, upgrades, de helpdesk en kan per maand worden opgezegd.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die de mobiele werkomgeving of het all-in abonnement van PieterBas biedt? Neem dan contact op met Bart Punselie. Bart is bereikbaar via telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas of Twitter, LinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *