Omrin: van afval naar grondstof (video)

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Passie voor kringlopen. Dat is de missie van Omrin die centraal staat in de nieuwe bedrijfsfilm van de Friese inzamelaar. Dat doel wordt gehaald door zoveel mogelijk grondstoffen te hergebruiken en zo weinig mogelijk weg te gooien, blijkt. Omrin zet daarvoor onder meer slimme scheidingstechnieken in en hightech energie-installaties waarmee duurzame energie uit afval wordt terug gewonnen. Door die aanpak wordt 65 procent van het ingezamelde afval geschikt gemaakt voor hergebruik. 

Efficiënter werken
Omrin verwerking het afval voor zo’n 800.000 huishoudens en een groot aantal bedrijven. Daarmee is Omrin de grootste afvalinzamelaar en verwerker van Noord-Nederland. In samenwerking met het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde PieterBas is een ICT-systeem ontwikkeld dat alle schakels in het proces met elkaar verbindt; van de binnenkomst van de opdracht tot aan het verwerken van het afval, inclusief het automatisch terugkoppelen van het gewicht en het digitaal factureren. Dat bespaart tijd en is efficiënter. Bovendien is de planning op elk moment van de status van een order op de hoogte waardoor er bij tussentijds veranderingen snel en makkelijk veranderingen kunnen worden doorgevoerd.

Lees ook:
Omrin koploper in afvalscheiding (video)

Wilt u meer weten over de PieterBas-software? Bekijk dan hier de video’s of neem contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820 of e-mail; bpunselie@pieterbas.nl

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *