Nexus 5 met Kitkat, iPhone 5S, HTC One en ronde LG Flex gelanceerd

Nexus 5 PieterBas AutomatiseringWordt het de Nexus 5, iPhone 5S of de HTC One Max? Of toch de nieuwe versie van de Samsung Galaxy 4 die door 2.3GHz Snapdragon 800 aanzienlijk sneller is dan z’n broertje. Het toestel zou tot 150 megabyte data per seconde aankunnen en daarmee net zo snel zijn als de Galaxy Note 3.

De afgelopen periode hebben veel grote merken hun nieuwe vlaggenschip gelanceerd. Een aantal daarvan, zoals de Nexus 5 met Android, Android 4.4, KitKat en de iPhone 5S met scanner voor vingerafdrukken zijn inmiddels in Nederland te koop.

Nexus 5 met Android 4.4, KitKat
Met de Nexus 5 hebben LG en Google na de Nexus 4 opnieuw de krachten gebundeld. Het toestel heeft een 5-inch Full HD IPS display van 1920 bij 1080 pixels en Gorilla Glass 3. Onder de motorkap draait een Qualcomm Snapdragon 800-chip met een 2,2 GHz quadcore-processor.

De smartphone heeft een 8 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie.

De Nexus biedt door de samenwerking met de zoekmachinegigant het beste van Google, laat het techconcern in een persbericht weten. Zo stelt de nieuwe dialer automatisch de mensen voor die de gebruiker het meest waarschijnlijk wil bellen.

En de Caller ID van Google koppelt automatisch een inkomend telefoonnummer aan een bedrijf, zelfs als dat nummer niet is opgeslagen in de lijst met contactpersonen. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit Hangouts tekstberichten verzenden en ontvangen, en Hangouts voor Android ondersteunt nu locatiedelen.

De Nexus 5 is sinds afgelopen week in Nederland te koop.

iPhone 5S
iphone5s-apple-PieterBas-AutomatiseringNet even wat eerder dan de Nexus 5 lag de iPhone 5S in de winkel. Ogenschijnlijk verschilt het nieuwe vlaggenschip niet veel van z’n voorganger de iPhone 5, maar schijn bedriegt. Het design van de 5 en de 5S mogen dan veel op elkaar lijken.

Onder de motorkap is het een ander verhaal. Zo heeft de 5S niet alleen een scanner voor vingerafdrukken, maar ook een A7-processor waardoor het toestel veel sneller is dan die in de 5. Door de chip op basis van 64 bits-architectuur is ook de camera een stuk sneller geworden.

Bekijk hier de video waarin de iPhone 5 en de 5s met elkaar worden vergeleken.

Het toestel is van alle nieuwe smartphones veruit het meest populair. Al geven concurrenten als Samsung met de snellere versie van de Galaxy S4 wel voluit tegengas. Er zijn genoeg alternatieven voor de iPhone 5S, meldde het NieuweMediaBlog eerder al naar aanleiding van een video die Cnet on line heeft gezet.

Bekijk hier de video.

HTC One Max
De HTC One Max heeft net als de iPhone 5S een scanner voor vingerafdrukken. Met de scanner kan onder meer het toestel worden ontgrendeld en apps mee worden geopend. Met ‘swipe to unlock, zoals HTC dat noemt, kan bijvoorbeeld de Facebook-app aan de middelvingerafdruk worden gekoppeld.

Nieuwe aan de Max is ook de mogelijkheid om het geheugen extern uit te breiden, blijkt uit een review van Engadget (zie video).

De Max is met het 5,9 inch-scherm het grotere broertje van de HTC One en krijgt net als z’n voorganger ook een Ultrapixel camera en de Blinkfeed interface voor sociale media-berichten.

LG G Flex met zelfherstellende coating
samsung-galaxy-round-PieterBas-AutomatiseringAndere nieuwe innovatieve modellen, zoals de Samsung de Galaxy Round of de LG G Flex, komen in Nederland niet beschikbaar. De Round is alleen in thuisland Zuid-Korea te koop en valt op doordat het toestel in de breed is gebogen. Door de vorm ligt het toestel makkelijk in de hand. Ook kan daardoor de nieuwe functie ‘Round Interaction’ worden gebruikt.

De gebogen smartphone is door het model gebruiksvriendelijker; de microfoon zit door de vorm dichter bij de mond en de speaker dichter bij het oor. LG heeft ook op een ander punt aan het gebruiksgemak gedacht. De knoppen zitten aan de achterkant waardoor ze makkelijker kunnen worden bediend.

Door de vorm kon LG de Flex geen full HD-scherm meegegeven. Er is gekozen voor een gebogen plastic oled-scherm en panel met LG real rgb noemt waarbij de rode, groene en blauw subpixels in één pixel zitten

Opmerkelijk is de behuizing met een zelfhelende coating. Hierdoor zouden beschadigingen, zoals krasjes van dagelijks gebruik, automatisch worden hersteld. Informatie over de werking van de coating is nog niet bekend.

Ook de Flex is voorlopig alleen in Zuid-Korea te koop. LG heeft wel plannen om het toestel wereldwijd op de markt te brengen. Het is nog niet duidelijk wanneer de Flex in Nederland te koop zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *