Milieustraat automatiseren: bezoekers en fracties registreren en vrachten met pas wegen (video’s)

Milieustraat automatiseren digitaliseren automatiseren milieustraat Barneveld Amstelveen standaard afvalsoftware PieterBas Automatisering

Vastleggen wie de milieustraat bezoekt en welk afval dan wordt gebracht. Dat kan met een digitaal registratie- en acceptatiesysteem. Na het storten kan daarmee eventueel ook met de PIN worden betaald. Het voordeel van de milieustraat automatiseren is dat alleen eigen burgers afval kunnen aanbieden. Ook is precies bekend hoeveel afval er is aangeboden en waar dat vandaan komt. Deze gegevens worden dan weer gebruikt voor de managementrapportages. Ook het afvoeren van de volle containers kan worden gedigitaliseerd. Zo wegen chauffeurs vrachten van de milieustraat van de gemeente Amstelveen zelf met een digitale pas. De complete registratie wordt helemaal geautomatiseerd afgehandeld. Behalve dat het weegproces daardoor sneller gaat, staat een vracht ook direct klaar voor facturatie. 

>> Foto: Marcel de Klippelaar registreert op de milieustraat in Barneveld een van de bezoekers met een PDA (afbeelding uit de video hieronder, red.).

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Vrachten met pas sneller wegen

Alle eigen voertuigen van Amstelveen, zoals inzamelvoertuigen, straatvegers en kolkenzuigers, hebben elk een digitale pas. De volle containers van de milieustraat en overslag worden door eigen voertuigen opgepakt en gewogen. Na aanmelden met de pas zijn op het scherm voor het betreffende voertuig de verschillende mogelijkheden te zien. Ondanks de grote diversiteit aan voertuigen en afvalstromen wordt iedere chauffeur daardoor eenvoudig door het registratieproces geleid. Uitwegen van het lege voertuig is niet nodig omdat van elke container en van elke vrachtwagen het ledig gewicht in het systeem is opgeslagen. De gewogen containers worden daarna klaargezet en door verschillende verwerkers opgehaald. Wegen tijdens het ophalen is daardoor niet meer nodig. Mede door de milieustraat automatiseren kan de gemeente Amstelveen op de vrachten sneller wegen. Bovendien wordt er ook accurater gewerkt met minder fouten.

Meer weten? Lees dan ook: gemeente Amstelveen kiest voor PB4All van PieterBas met all-in abonnement.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Meer weten?

De toegangscontrole en het wegen van vrachten zijn twee voorbeelden van het digitaliseren van en milieustraat. Wilt u daar meer over weten. Collega Frank Dusée geeft in een interview met het blog Care4Circulair antwoord op de drie meeste gestelde vragen over digitalisering van de milieustraat.

Wilt u weten hoe u met de standaard afvalsoftware van PieterBas Automatisering een milieustraat kunt digitaliseren? Neem dan contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook  en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *