Met EBA-geleidingsbiljet vracht makkelijk en snel wegen (video’s)

Digitale begeleidingsbrief EBA video digitaal rijden onbemand wegen WeegApp mobiel werken PieterBas Automatisering

Stapels papier uit de cabine, de chauffeur die geen geleidebiljet hoeft in te vullen als er een order tussendoor komt en op elk moment de status van een order kunnen volgen. Het zijn zo maar een paar voordelen van de EBA, de elektronische begeleidingsbrief afval. Met als grootste winstpunt dat er een einde komt aan de verplichte papieren formulieren die correct ingevuld in de cabine aanwezig moesten zijn. 

Vracht snel en makkelijk wegen

De EBA is de open standaard voor digitale begeleidingsbrieven waarmee bedrijven digitaal vrachtgegevens kunnen uitwisselen met andere partijen in de afvalketen. Dat werkt heel makkelijk. De planner wijst de order toe waarna die automatsich met de EBA naar de wagen wordt gestuurd. Tegelijkertijd gaat er een vooraanmelding naar de verwerker. Als de chauffeur op de weegbrug staat, zijn daardoor alle gegevens al bekend. De vracht kan dan snel en makkelijk worden gewogen. Na het wegen wordt de EBA compleet gemaakt met het gewicht. Het systeem koppelt deze gegevens automatisch terug naar alle betrokken partijen. Bekijk in de video hieronder hoe dat in de praktijk werkt (tekst gaat verder onder de video, red.).

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Handtekening niet verplicht

Het papieren geleidebiljet moet door de ontdoener, transporteur en verwerker worden ondertekend. De overheid stelt deze eis niet aan de digitale versie. Daarom is er geen handtekening nodig bij de digitale begeleidingsbrief. Toch kan een klant na het uitvoeren van een order nog steeds voor akkoord tekenen. Met de boordcomputer-app van PieterBas kan de chauffeur op z’n tablet een handtekening laten zetten of een situatiefoto’s maken. De handtekening of foto wordt automatisch gekoppeld aan een order en kan in het digitale archief op elk moment worden ingezien. Daarmee draagt deze innovatie van PieterBas bij aan het digitaliseren en automatiseren van bedrijven in de Nederlandse afvalindustrie. Dat scheelt tijd en geld waardoor ze efficiënter kunnen werken en zo op kosten besparen. De video laat zien hoe dat in de praktijk werkt.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Meer weten?

Wilt u meer weten over de digitale begeleidingsbrief? Kijk dan op deze pagina. U kunt ook contact opnemen op met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook  en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *