Materialen op werf mobiel met app accepteren

Materialen metalen mobiel app accepteren AMCS Group mobile grading PieterBas Automatisering

Inkomende materialen, zoals metalen, op de werf mobiel beoordelen en de vracht accepteren. Dat kan met de app die een geïntegreerd onderdeel is van de AMCS Recycling Software. “Elk onderdeel van het proces wordt automatisch geregistreerd en de data real-time uitgewisseld met de backoffice”, zegt Christian Pollklesener, Head of Professional Services bij AMCS Duitsland. “Daardoor is alle informatie altijd up-to-date en centraal beschikbaar in het systeem. Dit verminderd de kans op fouten en voorkomt elke mogelijke onduidelijkheid.” Hij noemt deze en andere voordelen van de app in een webinar speciaal opgenomen voor metaalrecyclers. Daarin laat Pollklesener ook zien hoe de mobiele app in de praktijk werkt; van het aanmaken van een transactie in het centrale systeem tot en met het gebruik van de app, inclusief het automatisch koppelen van de informatie van het gesorteerde materiaal aan de betreffende order.

Wilt u meer weten? Lees dan de post op de AMCS-website. Daar kunt u ook het webinar over der mobiele app bekijken.

Geen discussies over kwaliteit en facturen

De mobiele app biedt ook andere functionaliteiten, maakt Pollklesener duidelijk. “Voorbeelden zijn het maken van foto’s tijdens het lossen van de truck en een close-up van de gesorteerde materialen. Ook kan een lading worden gesplitst, inclusief het percentage van de deellading, het gewicht en de bijbehorende foto. Bovendien registreert de mobiele app de verontreiniging van de lading. Als daarvoor prijs- en kwaliteitsaanpassingen nodig zijn, legt het systeem dat automatisch vast en om welk percentage van de lading het gaat. Gesorteerde materialen zijn direct beschikbaar in het centrale systeem, inclusief alle bijbehorende foto’s, gekoppeld aan de juiste transactie.” Aan het einde van het webinar noemt hij nog een belangrijk voordeel van de mobiele app voor het sorteren van materialen. “Het real-time vastleggen van de aanpassingen tijdens het sorteerproces voorkomt discussies over de kwaliteit en daarmee ook over de creditnota of factuur.”

Meer weten?

Lees voor meer informatie over het webinar de post op de AMCS-website.

De recyclingsofteware is een van de oplossingen van AMCS Platform, het enige volledige geïntegreerde IT-systeemvoor het digitaliseren en automatiseren van alle operationele processen van afvalinzamelaars en -verwerkers, en recyclers van metaal, papier en kunststof.

Kijk voor meer informatie op de website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *