Magazine voor afvalindustrie: van robotisering tot app

PieterBas nieuwsbrief december 2014 flipboard magazineDe voortrekkersrol die de Baetsen Groep heeft door robotisering, de CO2-prestatieladder van GP Groot en de nascheiding van Omrin.

Het maandelijkse digitale tijdschrift van PieterBas staat weer bomvol ontwikkelingen in de Nederlandse afvalindustrie.

Zoals elke keer weer is de variatie groot. In elk nummer is er aandacht voor bedrijven. Dit keer gaat het onder meer over de keuze van Reinigingsidenst Midden-Nederland (RMN) voor de boordcomputer en de efficientieslag die de VLK Groep maakt met digitalisering.

Ontwikkelingen in afvalindustrie
Behalve dat staan er in het tijdschrift weer veel andere artikelen over de Nederlandse afvalindustrie.

Voorbeelden hiervan zijn de proef over het scheiden van afval in Arnhem, het ROVA-project om 100 dagen geen afval te produceren, een app voor afvalscheiding, 28 miljoen voor banen en scholing in de sector en de cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek over de daling van de hoeveelheid afval die Nederlandse huishouden produceren.

Maar ook contentmarketing en indrukwekkende video van Alex Gorosh over wat er gebeurt met het grootste deel van gadgets die uiteindelijk in Ghana terecht komen waar de gemiddelde levensverwachting is gedaald omdat de e-waste onverantwoord wordt gerecycled.

Recycling terugkerend thema
Recycling is een terugkerende thema. Dit keer zijn er in het digitale tijdschrift onder meer artikelen te vinden over het recyclen van tandpastatubes in de magnetron, lege laptopaccu’s die in India brandt het licht laten branden, plastic afval dat de basis vormt voor een drijvend park, gebruikt tapijt dat wordt verwerkt tot het frame van een kinderfiets en de toenemende rol van de afvalindustrie bij recyclen van afval en karton en 3D-printen met afval als grondstof.

Meer weten?
Lees dan het digitale tijdschrift lezen. Klik daarvoor hier of op de afbeelding.

Het magazine wordt maandelijks samen met de nieuwsbrief van PieterBas verstuurd. Wilt u de nieuwsbrief maandelijks ontvangen? Dat kan door u aan te melden op de website.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *