Maak tijdens Recycling 2013 kennis met innovaties PieterBas

Recycling_2013 PieterBas Automatisering Waste InsightHet is bijna niet meer bij te houden. Het aantal innovaties die dit jaar uit de creatieve koker van PieterBas Automatisering stroomt. Een snelle rekensom leert dat het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf dit jaar al zeker zeven baanbrekende vernieuwingen op z’n naam heeft staan.

Voorbeelden zijn de digitalisering van documenten, de standaard afvalboordcomputer, het elektronische begeleidingsbiljet afvalstoffen (EBA), de WeegApp , SMS Wegen en de Businessconnector.

En als klap op de vuurpijl lanceert PieterBas Waste Insight, een bedrijfsbreed, branchespecifiek softwarepakket voor de afval en recycling.

Waste Insight is een hybride ERP-systeem, een totaaloplossing die is toesneden op de specifieke wensen en behoeften van bedrijven in de afvalketen, zegt commercieel directeur Hans Buskens van PieterBas.

Bedrijfsbreed, branchespecifiek softwarepakket
Waste Insight biedt een even praktische als slimme oplossing voor bedrijven die nu nog de grootste moeite moeten doen om hun software-applicaties aan elkaar te knopen’, zeg hij. ‘Of die proberen met een ERP-systeem hun operationele processen te ondersteunen’, noemt Buskens verder.

‘Ons hybride ERP-systeem Waste Insight verenigt het beste van twee werelden: de specifieke verticale automatisering van operationele processen in de afvalbranche en de bedrijfsbrede automatisering van alle administratieve processen’, legt Buskens uit.

Dat heeft volgens hem als groot voordeel dat bedrijven slimmer en efficiënter kunnen werken waardoor ze zowel op tijd als kosten besparen. ‘Door de bedrijfsbrede managementrapportages hebben ze bovendien inzicht in álle belangrijke bedrijfsprocessen: gedetailleerd, overzichtelijk en ook nog eens van hoge kwaliteit.’

Lees ook het interview met Arjen Cornelisse over Waste Insight.

PieterBas: innovatieve koploper op Recycling 2013
Hans BuskensPieterBas lanceert Wast Insight tijdens Recycling 2013. ‘We zijn er van het begin af aan bij en nemen al voor de vier keer deel’, zegt Buskens (foto links).

‘Recyling 2013 is een belangrijke beurs. Door de specifieke focus op de recycling is het een heel gespecialiseerde vakbeurs waar innovatieve en vooraanstaande bedrijven nieuwe ontwikkelingen laten zien.’

Met name om die reden is PieterBas tijdens Recyling 2013 een van de exposanten. ‘We staan bekend als een bedrijf dat innovatief voorop loopt en trends in de afval en recycling steeds razendsnel vertaalt naar praktische toepassingen. Daarom horen wij er ook dit jaar weer in Gorinchem bij.’

EBA draait al op afvalboordcomputer PieterBas
PieterBas Automatisering demonstreert tijdens Recycling 2013 tal van innovaties die elkaar de een na de ander opvolgen in het jubileumjaar 2013 waarin het bedrijf 25 jaar bestaat.

WeegApp PieterBas AutomatiseringBehalve Waste Insight kunnen vakprofessionals in Gorinchem ook kennismaken met de WeegApp (foto rechts), SMS Wegen, de Dataconnector, de Businessconnector en de standaard afvalboordcomputer die PieterBas samen met Promotheus heeft ontwikkeld en waar de spiksplinternieuwe standaard voor de EBA (elektronische biljet afvalstoffen) al op draait.

Van Dijk Containers, die werkt met de standaard Windows PieterBas software, is de eerste echte klant waar de EBA-systemen van twee leveranciers naadloos samenwerken. De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) uit Bussum vervoert haar afvalstoffen begeleidt door de elektronische begeleidingsbrieven van Logistiek Zonder Papier (LZP) naar de weegbruggen van Van Dijk die werken met PieterBas. Precies waar de EBA voor bedoeld is.

Lees ook het interview met zeggen verkoopadviseurs Frank Dusée en Johan Zandee over Recycling 2013.

PieterBas-software implementeren zonder lang traject
We willen bezoekers niet alleen kennis laten maken met alle innovaties van PieterBas, zegt Buskens. ‘Maar ze tegelijkertijd laten zien hoe verrassend compleet onze software is.’ Een korte demonstratie is volgens hem genoeg om te laten zien dat de standaard afvalsoftware van PieterBas in no time draait en dat iedereen er makkelijk mee kan werken.

Daar is geen lang implementatietraject voor nodig, stelt Buskens. ‘We hebben klanten die bijvoorbeeld binnen een dag met de digitale begeleidingsbrief zijn gaan rijden. Zo snel kan dat gaan en zo simpel is het!’

Deelname Recycling 2013 gratis
Bezoek aan Recycling 2013 is voor vakprofessionals gratis. Voor informatie over Recyling 2013 klik hier en voor aanmelding klik hier.

Wilt u op de hoogte blijven van de innovatieve ontwikkelingen bij PieterBas, volg ons dan op TwitterLinkedIn en Facebook. U kunt ook hier onder een reactie achter laten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die PieterBas Automatisering kan bieden of wilt u tijdens Recycling 2013 een afspraak maken op de stand van PieterBas? Bel of mail dan met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820, email: bpunselie@pieterbas.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *