Inloggen bij LMA met eHerkenning

Bij LMA kan nu met eHerkenning worden ingelogd. De AMICE-certificaten komen daarmee niet direct te vervallen. In een overgangsperiode van drie maanden kunnen een certificaat en ook eHerkenning worden gebruikt.

eHerkenning is een overheidsbrede standaard voor identificatie- en authenticatie van gebruikers die gebruik maken van elektronische overheidsdiensten. Het LMA gaat van 16 tot en met 20 maart eHerkenning invoeren. De overgangsperiode waarin zowel een certificaat als eHerkenning kan worden gebruikt om in te loggen eindigt in de derde week van juni 2015.

Om ook daarna met AMICE te kunnen blijven werken, is een eHerkenningsmiddel nodig van niveau 2+ of hoger. Via deze site kan een eHerkenningsmiddel worden aangevraagd.

Het LMA maakt verschil tussen bedrijven die met eigen software melden en overige gebruikers:

  1. Gebruikers met eigen meldsoftware kunnen ook na de overgangsperiode met hun huidige certificaten inloggen. Het LMA herinnert ze er aan wanneer het certificaat verloopt. Via de webportal van AMICE kan een nieuw certificaat worden gedownload.  Om in te loggen op het webportal van AMICE is een eHerkenningsmiddel nodig.
  2. Na de overgangsperiode kunnen overige gebruikers met hun huidige certificaten niet meer inloggen op het webportaal van AMICE. Dat kan dan alleen nog met een eHerkenningsmiddel.

Hoe werkt het voor gebruikers van de PieterBas-software?
PieterBas-gebruikers die met de PB-software aan het LMA willen melden of een bedrijfsnummer willen opvragen, hebben hiervoor geen eHerkenning nodig. Ook na de overgangsperiode kan er nog steeds vanuit de PieterBas-software met het certificaat aan het LMA worden gemeld. Wel moet, om ook na de overgangsperiode gebruik te kunnen maken van het certificaat, eenmalig ingelogd worden op de site van het LMA met eHerkenning om koppelen aan het certificaat.

Bij BOOM-meldingen is eHerkenning niet nodig.

Het aanvragen van een (nieuw) certificaat om te kunnen melden, gaat via de webportal van het LMA, voor deze aanvraag is eHerkenning nodig. Dit moet, net als nu ook het geval is, per gebruiker.

Wilt u meer weten over eHerkenning? Lees dan ook: eHerkenning gaat AMICE-certificaat vervangen, kijk op de website eHerkenning.nl

Voor vragen over het melden met de PB-software of andere vragen neem contact op met de helpdesk, telefoon: (024) 3570474 of e-mail: helpdesk@pieterbas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *