Kennismaken met business intelligence? Volg de workshop van Active Professionals

Business intelligence workshop Qlik Active Professionals agenda PieterBas Automatisering

Bedrijfsprocessen tijdig bijsturen om zo efficiënter te werken en op kosten te besparen. Dat is het voordeel van business intelligence (BI), software die de cijfers uit de verschillende softwarepakketten slim aan elkaar ‘knoopt’ en in onderlinge samenhang interpreteert. Met als resultaat dat data wordt vertaald in bruikbare sturingsinformatie.

Qlik View, Qlik Sense en Qlik Nprinting

De mogelijkheden van business intelligence komen aan bod tijdens de workshop die PieterBas-partner Active Professionals organiseert op donderdag 16 februari. ‘De workshop is interessant voor iedereen die meer wil weten over business intelligence, zegt Michelle ’t Hart van Active Professionals. ‘Deelnemers krijgen uitleg over de software die voor business intelligence wordt gebruikt: Qlik View, Qlik Sense en Qlik Nprinting. Ook gaan ze zelf aan de slag en maken een eenvoudig dashboard. Zo ervaren ze in de praktijk hoe business intelligence werkt en wat ze er in hun bedrijf zelf mee kunnen.’ Op de dashboards, waar ’t Hart op doelt, worden de resultaten van Bi zichtbaar gemaakt. Er is er bijvoorbeeld één voor bedrijfsafval, de inzameling met minicontainers of ondergrondse containers, klantenservice en financiële data. 

Uren en tonnen afzetten tegen financiële cijfers

Gegevens voor de dashboards komen uit meerdere softwarepakketten, zoals Groeneveld, Prometheus, Talis, Wincar en PieterBas. ‘Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de inzet van medewerkers en materieel (uren), het inzamelen, scheiden, verwerken en transporteren van afval (tonnen) en de kosten versus opbrengen (euro’s)’, vertelde Robbie Schouwenaars van Active Professionals eerder in een interview. ‘Doordat met business intelligence onderling  verbanden worden gelegd, kunnen uren en tonnen worden afgezet tegen de financiële cijfers. Bovendien zijn gegevens altijd up-to-date zodat bedrijven hun beslissing daar direct op kunnen  afstemmen, zoals het aanpassen van de planning of het opschalen van medewerkers en materieel. Een voordeel van BI is ook dat alle bedrijfsonderdelen in één dashboard zichtbaar zijn. Op basis van die informatie kunnen bedrijven onderdelen en locaties met elkaar vergelijken en de dagelijkse operatie bijsturen.’

Meer weten?

De workshop van Active Professionals vindt plaats op donderdag 16 februari en start om 10.00 uur aan de Westersingel 98 in Rotterdam Centrum. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@active-professionals.nl of telefonisch: (088) 0152200.

Wilt u meer weten over de waste-dashboards van PieterBas of de standaard afvalsoftware? Kijk dan bij Business Intelligence. Of neem contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *