Karle Recycling weegt sneller en verkort doorlooptijd met AMCS Recycling Software

Karle Recycling AMCS Recycling Software Recy AMCS Group PieterBas Automatisering

Alle operationele processen digitaliseren en automatiseren op drie locaties en dat met één IT-systeem. Dat kan het Duitse Karle Recycling met AMCS Recycling Software, een geïntegreerd IT-systeem voor metaal-, papier- en kunststofrecyclers. Het bedrijf kan daardoor ook alle bestaande softwareapplicaties op de locaties integreren in één-en-hetzelfde systeem. Dit blijkt uit een video die AMCS maakte bij de metaalrecycler in het Duitse Stuttgart. ‘Drie van onze bedrijven werken momenteel met de recyclingsoftware, zowel met dezelfde klanten als met dezelfde afvalstromen’, zegt Bastian Lauer, Head of Customer Services, van Karle Recycling in de video. ‘Door de organisatiebrede integratie kunnen we alle fasen van een transactie volgen; van het wegen, het op de werf mobiel beoordelen en accepteren van vrachten tot het administratief verwerken van transacties. Daardoor is alle bedrijfs- en processpecifieke informatie beschikbaar in hetzelfde systeem.” Ook zijn met de AMCS Recycling Software operationele processen aanzienlijk verbeterd. Zo wordt door kentekenherkenning op de weegbrug in minder dan 30 seconden een weging vastgelegd. ‘Behalve dat hierdoor het wegen aanzienlijk sneller gaat, draagt dit ook bij aan het verminderen van de doorloopsnelheid op de locaties’, aldus Lauer tot slot in de video.

Meer weten? Lees dan de post op de AMCS-website: AMCS Recycling Software vermindert weegtijd en verbetert doorloopsnelheid.

Meer weten?

AMCS Recycling Software is een van de zes oplossingen van AMCS Platform, een volledig geïntegreerde ‘end-to-endoplossing voor het digitaliseren en automatiseren van alle operationele processen van afvalinzamelaars en -verwerkers, en recyclers van metaal, papier en kunststof.

Kijk voor meer informatie op de website. U kunt ook contact opnemen met Bart Punselie. Hij is bereikbaar via  telefoon: (024) 358 58 20 of e-mail: bart.punselie@amcsgroup.com Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

PieterBas Automatisering is overgenomen door de AMCS Group, een van de snelst groeiende IT-bedrijven van Ierland en de grootste waste IT-specialist ter wereld. ‘Bestaande klanten profiteren van een breder aanbod van producten en diensten en van de investeringskracht, professionaliteit en capaciteit van onze wereldwijde organisatie’, zei AMCS-topman Jimmy Martin direct na de overname. ‘We hebben de ambitie om het beste en meest innovatieve industriespecifieke softwareplatform te leveren voor organisaties in de afval- en grondstoffenketen. De jarenlange ervaring van PieterBas Automatisering in Nederland en Vlaanderen, ook met organisaties in het midden- en kleinbedrijf, helpt ons deze ambitie te verwezenlijken.‘

Wilt u meer weten over de overname? Kijk dan op de website van de AMCS Group of lees deze post: AMCS Group neemt PieterBas Automatisering over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *