Kabinet wil afvalstoffenbelasting verlagen

Module stortbelasting PieterBas AutomatiseringHet Kabinet wil de afvalstoffenbelasting verlagen naar 13 euro per ton. Dit voorstel staat in het Belastingplan dat inmiddels naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De maatregel zou op 1 januari 2015 moeten ingaan.

Nadat in 2012 het Kabinet de stekker uit de fiscale maatregel trok, dwingt de bezuinigingsdrift van Rutte II tot herinvoering.

Sinds april 2014 is de stortbelasting van weer kracht; per ton moet 17  euro worden betaald.

De afvalstoffenbelasting wordt geheven op al het afval dat wordt gestort en verbrand. Gerecycled afval valt buiten de heffing. De belasting gaat in op het moment dat afvalstoffen ter verwijdering worden afgegeven. Het bedrijf dat het afval stort, wordt belast en dus niet de (tussen)schakel in de afvalketen.

Standaard in de PieterBas-software
Bedrijven die afvalstoffenbelasting moeten afdragen, kunnen daarvoor de nieuwe Module Stortbelasting van PieterBas Automatisering gebruiken.

Met de nieuwe module kan in de PB-software op basis van de gedefinieerde opbrengstsoort een overzicht worden samengesteld. Op dit overzicht wordt de af te dragen stortbelasting apart gespecificeerd.

Gratis update onderdeel onderhoudscontracten
PieterBas-klanten die al werkten met de module voor de oude Afvalstoffenheffing kunnen deze met behoud van investering inruilen voor de nieuwe Module Stortbelasting. Hiervoor hoeft niet apart te worden betaald.

De gratis upgrade is onderdeel van de onderhoudscontracten die klanten garanderen dat ze software tegen de oorspronkelijke nieuwwaarde kunnen inruilen.

Lees ook:
Nieuwe stortbelasting standaard in de PieterBas-software!

Meer weten?
Wilt u uw oude module Afvalstoffenheffing inruilen voor de nieuwe Module Stortbelasting of wilt u met de Module Stortbelasting gaan werken?

Collega Bart Punselie kan hier meer over vertellen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl Bart kan u ook informeren over alle andere mogelijkheden die de PieterBas-software biedt.

Wilt u op de hoogte blijven van de stortbelasting of andere ontwikkelingen in de afvalindustrie? Volg PieterBas dan op TwitterLinkedIn of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *