Hoofdstuk 2 boek ‘Digitalisering in de afvalindustrie’: de digitale chauffeur

Gebr. van der Putten Noordwijk digitaal rijden tablet EBA mobiel werken onbemand wegen PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware digitaal rijden boek Bol.com 'Digitalisering in de afvalindustrie'

Orders onderweg uitvoeren met een tablet of boordcomputer. Dit zogeheten ‘digitale rijden’ staat centraal in het tweede hoofdstuk van ‘Digitalisering in de afvalindustrie’. Het gloednieuwe boek beschrijft de digitalisering van het complete proces van de afvallogistiek: van het aannemen van orders tot en met facturatie. Auteur is B2Bjournalist en techblogger Marguerite Tachet. ‘Digitalisering in de afvalindustrie’ bundelt de posts die zij schreef voor het PieterBas-blog. Daarvoor onderzocht ze wat digitalisering is en hoe het in de praktijk werkt voor de planner, chauffeur, weegmeester en administrateur. Ook beschrijft ze wat de voordelen voor hun dagelijks werk is. Het staat onder eindredactie van Frank Dusée die in een serie blogposts een sneak peak van de hoofdstukken geeft. Dit keer hoofdstuk 2: de digitale chauffeur.

>> Foto boven: Jan van der Putten van de Gebr. Van der Putten uit Noordwijk gebruikt een tablet om onderweg orders uit te voeren. Het is een van de bedrijven uit de vlog die speciaal is gemaakt voor de lancering van het boek ‘Digitalisering in de afvalindustrie.’

Orders met één app afhandelen

De opdracht voor een containerwissel onderweg mobiel uitvoeren. Van het starten van een order tot en met het onbemand wegen en het terug melden van het gewicht. Dat kan de chauffeur met een app die draait op een tablet of boordcomputer. Alle documenten zijn gedigitaliseerd en data wordt automatisch uitgewisseld. Ook als de chauffeur een situatiefoto maakt of als de klant een handtekening op het scherm zet. Gegevens en documenten worden daardoor altijd foutloos bij een order opgeslagen. Bovendien is die informatie met één druk op de knop op te vragen. Dat scheelt werk en tijd. Omdat afvalinzamelaars en -verwerkers daardoor een efficiëntieslag maken, levert ze dat per saldo een kostenbesparing op.

Meer weten? Lees dan: orders afzetcontainers snel en makkelijk met één app op tablet afhandelen.

Geen papierwerk meer voor chauffeur

Altijd de juiste formulieren aan boord, geen onnodig schrijfwerk, minder kans op fouten en na het uitvoeren van alle orders niet langs kantoor hoeven om documenten in te leveren. Het zijn zo maar een paar voordelen van het digitaal uitwisselen van orderinformatie tussen het systeem op kantoor en de tablet of boordcomputer in de cabine. Omdat daarmee al het papierwerk verdwijnt, kan de chauffeur zo veel makkelijker werken. Behalve dat dat tijd en daarmee werk scheelt, hoeft hij zich ook niet meer af te vragen of hij het juiste geleidebiljet bij zich heeft. Dat gaat automatisch met elke order mee.

Meer weten? Lees dan: papierwerk verdwijnt voor chauffeur door digitale uitwisseling orderinformatie.

Chauffeur gaat met EBA digitaal

De chauffeur gaat digitaal. Zijn dagelijks werk wordt niet langer bepaald door stapels papier, zoals rittenstaten opdrachtbonnen en geleidebiljetten. Ook heeft hij geen extra werk als er een order verandert of er een spoedklus tussendoor komt, bijvoorbeeld om een opdrachtbon te schrijven of een geleidebiljet in te vullen. Nee, de digitale chauffeur ziet het geleidebiljet helemaal niet meer. In zijn digitale wereld komt de EBA, de elektronische begeleidingsbrief afval, automatisch mee met een order naar de tablet of boordcomputer. Daarmee is voor de chauffeur het ‘schrijfwerk’ van de baan. Behalve dat hij daardoor minder fouten maakt, scheelt dat ook werk en daarmee tijd.

Meer weten? Lees dan: de chauffeur gaat met de EBA digitaal.

Uitgegeven bij Bol.com

De digitale planner Digitalisering in de afvalindustrie standaard afvalsoftware PieterBas Automatisering (2)‘Digitalisering in de afvalindustrie’ beschrijft wat bedrijven in de afvalindustrie kunnen digitaliseren en automatiseren, en hoe dat in de praktijk werkt. Ook belicht het boek wat de voordelen zijn voor de mensen die er dagelijks mee werken, waaronder de planner, chauffeur, weegmeester en administrateur. Het boek is te koop bij Bol.com. Klik hier om te bestellen.

>> Foto: opnames van de vlog op de planning bij Swartjes Transport.

Interesse in meer sneak peaks? Lees dan ook:
Hoofdstuk 1 boek ‘Digitalisering in de afvalindustrie’: de digitale planner
Hoofdstuk 3 boek ‘Digitalisering in de afvalindustrie’: de digitale weegmeester

Meer weten?

Ook nieuwsgierig naar de volgende hoofdstukken? Volg  het PieterBas-blog dan op TwitterLinkedIn of Facebook. Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas? Neem dan contact op met Bart Punselie, telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *