Guus Ewalts: ‘Klanten helpen operationele afvalprocessen te verbeteren’

Guus Ewalts HBO bachelor bedrijfskunde informatica functioneel consultant PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware

Bij klanten op bezoek gaan en ze helpen bij de implementatie van standaard afvalsoftware. Het is een van de onderdelen van z’n werk die Guus Ewalts het meest aanspreken. ‘Vooral het feit dat ik mag nadenken hoe een afvalinzamelaar of -verwerker het ICT-systeem anders kan inrichten en daardoor beter kan inzetten, inspireert me.’ Hij heeft net zijn studie HBO Bachelor Bedrijfskunde Informatica afgerond. ‘Nu ik ben afgestudeerd, kan ik me nog verder ontwikkelen als functioneel consultant. ‘Omdat daarin voor mij de uitdaging zit, kijk ik daar nu al naar uit.’

Operationele afvalprocessen verbeteren

Guus werkt ruim een jaar bij PieterBas. ‘Eerst als support engineer, daarna als accountmedewerker en nu als functioneel consultant. In mijn huidige functie help ik klanten bij het implementeren van de PieterBas-software, zowel in Vlaanderen als in Nederland.’ Na wat omzwervingen kwam hij terecht bij de studie Bedrijfskunde Informatica. ‘Ik ontdekte dat dit vakgebied goed bij me past. Elektronica vond ik altijd al leuk, het programmeren trok me wat minder. Dat bleek al snel nadat ik was gestart op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. De business-kant van ICT sprak me meer aan. Daarom ben ik ook relatief snel overgestapt naar Bedrijfskunde Informatica. Dat is bedrijfskunde met ICT als belangrijk onderdeel. `Daar was ik op mijn plek. Ik kreeg inzicht in bedrijfsprocessen en leerde ICT in te zetten om processen te stroomlijnen en te optimaliseren.’ Met name dat laatste vindt Guus een leuk onderdeel van zijn werk. ‘Het is een puzzel om eerst de operationele afvalprocessen te inventariseren en daarna de mogelijkheden op een rij te zetten wat je kunt verbeteren en hoe. Met andere woorden: hoe kunnen bedrijven in de afvalindustrie het meest efficiënt werken om zo het beste uit hun organisatie te halen. Met als winstpunten kostenbesparing en meer doen met dezelfde mensen om zo zonder extra investering een hogere omzet te halen.’

Guus Ewalts functioneel consultant HBO bachelor bedrijfskunde informatica PieterBas Automatisering standaard afvalsoftware

Guus Ewalts: ‘me nog verder ontwikkelen als functioneel consultant, daarin zit voor mij bij PieterBas de uitdaging.’

Vrijheid om zelfstandig te werken

Guus Ewalts is afgestudeerd op het inrichten van ICT-systemen. ‘Ik heb tijdens mijn afstudeerjaar standaard inrichting voor standaard software ontwikkeld. Dat heeft als voordeel dat een leverancier als PieterBas en het afvalbedrijf allebei efficiënter kunnen werken. Deze win-win resulteert onder meer in een tijdwinst waardoor bedrijven in de praktijk sneller met hun software aan de slag kunnen.’ Guus kijkt er naar uit om na zijn afstuderen verder te groeien als consultant. ‘Die mogelijkheid krijg ik ook bij PieterBas. Daarom is het zo leuk om hier te werken. Ik word gestimuleerd om me verder te ontwikkelen, nog meer uit mezelf te halen. Ik ben dan ook dankbaar voor de kans die ik bij PieterBas heb gekregen. Vooral omdat ik binnen mijn functie zelf verantwoordelijkheid kan nemen. Die vrijheid zorgt er voor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Bovendien is het bij PieterBas altijd heel gezellig. Niet alleen als we werken, maar ook tijdens alle bedrijfsuitjes, zoals etentjes en aan het einde van het jaar zelfs een lang weekeind weg. Dit jaar gaan we met z’n allen naar Marrakech. Dat is de kers op de taart en kijk ik nu al naar uit. Net als naar de vervolgstappen die ik als consultant nog ga zetten. Ja, daar heb ik echt zin in.’

Meer weten?

Vindt u het leuk om mer te lezen over de PieterBas-collega’s? Lees dan ook het interview met Remon Boelen die als update support engineer de brug slaat tussen klant en techniek.

Wilt u meer weten over de standaard afvalsoftware van PieterBas? Neem dan contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820, e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *