Grondbanken automatiseren: waterdichte registratie en sluitende massabalans (video)

productie- en voorraadmodulee PieterBas Automatisering video grondbanken grondreinigers

Een waterdichte registratie en een sluitende massabalans. Dat kan met de productie- en voorraadmodule van PieterBas Automatisering. Bij Stainkoeln worden bijvoorbeeld op de weegbrug gegevens vastgelegd als het gewicht, afvalstroomnummer, ontdoener, transporteur, ‘plaats van herkomst’ of ‘van toepassing’. Op basis daarvan worden andere registratiedossiers aangevuld waardoor die altijd compleet en up-to-date zijn. Vanaf de weegbrug wordt ook automatische de factuur aan de klant verstuurd en digitaal aan het LMA gemeld. Hiermee voldoet Stainkoeln aan alle eisen, zowel van de wetgever als de klant.

>> Meer weten over de productie- en voorraadmodule? Bekijk dan de video’s onder de tekst of lees de post: productie- en voorraadautomatisering voor grondbanken en grondreinigers.

Actueel inzicht in het productieproces

Alle ingaande en uitgaande afvalstromen wegen en registreren om zo een sluitende massabalans te krijgen. Dat kan met de productie- en voorraadmodule van PieterBas. Met de ingebouwde tracking- en tracingfunctionaliteit kan verder geleverde grond worden herleid naar de oorspronkelijk aangevoerde partijen. Van elke partij grond kunnen analysegegevens worden vastgelegd. Dit is het uitgangspunt om te bepalen of partijen mogen worden ingenomen, tot welke categorie zij behoren en of ze mogen worden samengevoegd.  Op basis van de ingenomen hoeveelheden en analysegegevens bewaakt de productie- en voorraadmodule onder meer de maximale hoeveelheden die op het terrein mogen worden opgeslagen. Dat biedt grondbanken en -reinigers steeds een actueel inzicht in het productieproces. Hoeveel grond is er bijvoorbeeld op het terrein opgeslagen, hoeveel grond kan er nog worden verwerkt en van welke klasse? Deze gegevens zijn behalve voor het aansturen van het productiebedrijf ook erg handig voor projectbegrotingen en nacalculaties.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken
Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Meer weten?

Lees dan ook de post: productie- en voorraadautomatisering voor grondbanken en grondreinigers of bekijk dan ook hier de video: grond reinigen tot nieuwe grondstoffen.

Wilt u meer weten over de module productie- en voorraadbeheer of de mogelijkheden die de PieterBas-software biedt voor grondbanken en grondreinigers? Kijk dan op deze pagina of neem dan contact op met Bart Punselie: telefoon: (024) 3585820 of e-mail: bpunselie@pieterbas.nl

Of volg PieterBas op TwitterLinkedIn of Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *